Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem e-Okul girişi! e Okul veli bilgilendirme sistemi yazılı sonuçları öğren... İşte e Okul giriş sayfası

        E-Okul ile öğrencilerin ya da velilerin bir çok bilgiye ulaşması mümkündür. Karne heyecanın yaşandığı günlerde e-Okul sisteminde yoğunluk yaşanmaktadır.

        e-OKUL SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

        E OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

        e Okul girişi; e-okul.meb.gov.tr internet sitesinden yapılır. İlk girişte karşınıza bu şekilde form doldurma alanları çıkar. e Okul'a öğrenci girişi için karşınıza çıkan sol bölümdeki bu ekrandan form bilgilerini doldurarak giriş yapmanız gerekir.

        REKLAM

        e Okul VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) girişi yapmak istiyorsanız sağ tarafta karşınıza çıkan formdan bilgilerinizi girerek giriş yapabilirsiniz.

        Biz size e Okul öğrenci girişi üzerinden örnek anlatımı yapacağız. Sol tarafta karşınıza çıkan öğrenci girişi formunda sizden güvenlik kodunu "Resimdeki Rakamlar" bölümüne girmeniz istenmektedir. İlk yapacağımız adım budur. Kutucuk içinde yer alan rakamları ekrandaki ilk boşluğa yazmak.

        İkinci adım olarak e Okul öğrenci girişi sayfasında "Kullanıcı adı" ve "Şifre" bölümü gelmektedir. e Okul'a kayıt olduğunuz zamanki kullanıcı adınızı "Kullanıcı adı" yazan bölüme yazmanız gerekir. "Şifre" bölümüne ise şifrenizi girmeniz gerekir.

        e Okul VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) girişi yapmak istiyorsanız öğrenci girişinde olduğu gibi ilk önce "Resimdeki Rakamlar" alanını doldurmanız gerekecektir. "Resimdeki Rakamlar" alanını da formun yukarısında yer alan güvenlik kodunu ekrana yazmalısınız.

        İkinci adım olarak "Öğrenci T.C. Kimlik Numarası" bölümünü doldurmanız gerekir. Öğrencinin T.C kimlik numarası bu alana yazmalısınız.

        REKLAM

        Üçüncü adım ise "Öğrenci Okul Numarası" alanını doldurmak. Öğrencinin okul numarasını boşluktaki alana yazmalısınız.

        E-OKUL İLE TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

        Dönem sonlarında öğrenciler tarafından merak edilen takdir-teşekkür hesaplamaları E-Okul ile yapılabilir. Takdir-teşekkür hesaplamasının yapılabilmesi için, öğrencinin tüm ders notlarının sisteme girilmiş olması gerekir. Öğrencinin takdir-teşekkür belgesi alacağını yıl sonu başarı puanı belirler.

        Yıl sonu başarı puanı; 85,00 - 100 puan aralığında olanlar takdir belgesi,

        70,00 - 84,99 puan aralığında olanlar da teşekkür belgesi alırlar.

        E-OKUL İLEULAŞABİLECEĞİNİZ BİLGİLER

        • Haftalık ders programı: Ders programına göre hangi günlerde hangi derslerin olduğu görülebilir.
        • Not bilgisi: Öğrencilerin başarı durumu güncel olarak bu bölümden takip edilebilir. Sınavlardan, sözlülerden, ödevlerden alınan puanlar öğretmenler tarafından sisteme girildikten sonra görülebilir.
        • Devamsızlık bilgisi: Öğrencinin hangi gün okula gittiği hangi gün gitmediği bilgisine ulaşılabilir. Bunun dışında geç kalma durumları da bu bölümden görülebilir.
        • Sınav tarihleri: Sınav takvimleri belli olduktan sonra, bu bölümde yayınlanır. Öğrenciler ve veliler sınav programının takibini yapabilir.
        • Bu bilgiler dışında; alınan belgeler, diploma puanı, okunan kitaplar, nakil durumu, pansiyon zaman çizelgesi, pansiyon yemek menüsü, pansiyon devamsızlık bilgisi, pansiyon izin bilgileri gibi bilgilere de E-Okul ile ulaşılabilir.
        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ