Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim E-Okul ile sınav sonuçları öğrenme! (MEB E-OKUL Giriş)

        Öğrencileri ilk dönemin sonunda alacakları karne heyecanı sardı. Veliler ve öğrencilernot bilgisi, devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri ve haftalık ders programı gibi birçok bilgilere ulaşabildiği, e-Okul VBS sistemine nasıl giriş yapılacağını araştırıyor.Peki e-Okul VBS giriş nasıl yapılır? İştee-Okul giriş ve not öğrenme ekranı...

        e-OKUL NEDİR?

        e-Okul, yurt genelinde eğitim gören milyonlarca öğrencinin ve velilerin kolayca erişim sağlayabildiği bir bilgi platformudur. e-Okul sistemi üzerinden öğrencinin eğitimine dair birçok bilgi görüntülenebilmektedir.

        Not bilgileri, devamsızlık bilgileri, sınav tarihleri, haftalık ders programı gibi birçok bilgi e-Okul üzerinden öğrencilere ve velilere ücretsiz bir şekilde sunulmaktadır.

        REKLAM

        e-Okul, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmıştır.

        e-OKUL VBS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

        e-Okul sistemine girmek için ilk aşamada öğrencinin T.C. Kimlik Numarası ve okul numarası istenmektedir. Bu bilgiler doğru girildiği takdirde ikinci aşamada sistem rastgele 2 soru sorar ve öğrencinin fotoğrafının onaylanmasını ister. Bu aşamada, rastgele sorulan 2 soru doğru yanıtlanırsa ve sunulan fotoğraflar arasından öğrenciye ait fotoğraf seçilirse e-Okul'a giriş başarılı bir şekilde yapılır.

        Açılan ekrandaki sol menüden seçim yaparak öğrencinin o yıla ait veya daha önceki yıllara ait başarı belgesi bilgisi, not bilgisi, devamsızlık bilgisi, haftalık ders programı ve sınav tarihleri gibi birçok bilgiye erişim sağlanabilmektedir.

        e-OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        E-OKUL İLE TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMA

        Öğrenciler, 1. dönemin sonuna yaklaşılmasıyla takdir-teşekkür hesaplaması yapmaya başladılar. Takdir-teşekkür hesaplaması nasıl yapılacağı ise merak ediliyor.Takdir-teşekkür hesaplama e-Okul üzerinden yapılabilir.

        Öğrencilerin hesaplama yapabilmesi için, öğretmenler tarafından tüm ders notlarının sisteme yüklenmiş olması gerekir. Ders notları sisteme yüklendikten sonra, yıl sonu başarı puanına bakılır. Dönem sonunda hangi belgenin alınacağını, yıl sonu başarı puanına bağlı olarak belirlenir.

        Aynı zamanda ortalama hesaplamak için aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz;

        Ders puanıx ders saati

        Tüm derslerin ders puanı ve ders saatleri çarpılır, çıkan sonuçlar tek tek toplanır ve toplam ders sayısına bölünür.

        1. Dönem sonunda yıl sonu başarı puanı;

        85,00 – 100 puan aralığında olanlar takdir belgesi,

        70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar da teşekkür belgesi

        69,99 puan ve altında olanlar ise belge alamadan sınıf geçebilecekler.

        49,99 puan ve altı ise sınıf tekrarına kalacaklar.

        Haberi Hazırlayan: Engin Karaaslan
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ