Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Edirne'de hortum çatıları uçurdu

        Edirne'nin Havsa ilçesinde, fırtına nedeniyle çıkan hortum, bazı evlerin çatılarını uçurdu, bir otomobilde hasar oluştu.

        Kabaağaç köyü muhtarı Hayrettin Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde köyde fırtına nedeniyle oluşan hortum sonucunda doğal afet yaşadıklarını belirtti.

        Hortumun bazı evlerin çatılarını uçurduğunu anlatan Turan, "Tek tesellimiz can kaybı olmaması. Bazı evlerin çatısı da zarar gördü, ahırlar ve keçi sağım tesisleri yıkıldı." diye konuştu.

        Turan, Havsa Kaymakamı Yusuf Ataman ile jandarma ekiplerinin olayın hemen ardından köye geldiğini dile getirdi.

        Hortumda evi zarar gören Bahri Demiröz ise köylerinde fırtına nedeniyle büyük bir afet olduğunu, 55 yıldır hayatında böyle bir şey görmediğini ifade etti.

        REKLAM

        Hortum nedeniyle çatılarının zarar gördüğünü aktaran Demiröz, "Bizim binalarımızın hepsi yıkıldı, hayvan ahırı yıkıldı. Allah'tan hayvanlarımız meradaydı. O yüzden kurtuldular. Can kaybının olmamasına seviniyorum." diye konuştu.

        BARTIN'DA HORTUM

        Bartın´ın en gözde tatil beldesi Mugada Arıönü köyü sahilinde akşam saatlerinde denizde hortum oluştu. Denizin yaklaşık 100 metre açığında oluşan hortumçevredekileri korkuttu. Uzun süre denizin üzerinde kalan hortum, karaya ulaşmadan deniz üzerinde yok oldu. Şimşeklerin de çaktığı sırada hortumu görenvatandaşlar, o anları cep telefonu ile görüntüledi.

        BİLECİK'TE SEL

        Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde etkili olan sağanak ve ardından oluşan sel ise hasara yol açtı.

        İlçenin Karaköy köyünde etkili olan sağanağın ardından sel meydana geldi.

        Köyden geçen dereler yağışın etkisiyle taşarken, sel suları birçok araçta ciddi hasar oluşturdu.

        Can kaybının yaşanmadığı köyde iş makineleriyle temizleme çalışmaları başlatıldı.

        AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Pazaryeri Kaymakamı Bayram Sağır ve Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı köye gelerek incelemelerde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ