Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edirne’nin Keşan ilçesi Çifti Malları Koruma Başkanı Hüseyin İnce, hububat ürünlerinin hasadının devam ettiği şu günlerde, yangın tehlikesine karşı daha duyarlı olunmasını istedi.

        Çifti Malları Koruma Başkanı Hüseyin İnce, vatandaşları sigara izmaritlerini söndürmeden atmamaları konusunda uyarılarda bulunarak, "Piknikçiler mangal ateşlerini söndürüp üzerlerine toprak atsınlar. Ayrıca araçlarında yangın tüpleri bulundursunlar ki yangına müdahalede gecikme yaşanmasın, büyümeden önüne geçilebilsin. Vatandaşlarımız yangınlara karşı duyarlı olmalı. Bunca emek verilerek üretilen ürünler bir kıvılcım ile yok olmasın" dedi.

        "Çiftçilerin anız yakmamaları konusunda bilinçli olması gerekir"

        Anız yakılmaması gerektiğini söyleyen Hüseyin İnce, "Çiftçilerin anız yakmamaları konusunda bilinçli olması gerekir. Anız yakmak toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerini bozar ve ürün verimliliği düşürür. Anız yakma, hava kirliliğine ve trafik kazalarına sebep olmasının yanında küresel ısınmaya da yol açmaktadır. Ayrıca anız yangınları komşu tarlalardaki ürünlere ve meyve bahçelerine, telefon direklerine, yerleşim yerlerine, ormanlara ve yaban hayvanlarına zarar vermekte ve büyük ekonomik kayıplara sebep olmaktadır. Anız yakanlar hakkında büyük cezai yaptırımların uygulanacak" ifadelerini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler