Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Eğitimciler 'Şiddete hayır' diyerek derslere başladı

        İzmir'de okuldan uzaklaştırma cezası alan öğrencisi tarafından makam odasında pompalı tüfekle vurularak öldürülen okul müdürü 47 yaşındaki Ayhan Kökmen'e yönelik saldırıya tepki gösteren eğitimciler, derslere "Şiddete hayır" isimli metni okuyarak başladı. Türk Eğitim Sen üyeleri tarafından hazırlanan metin, Türkiye genelindeki okullarda velilerin ve öğrencilerin de bulunduğu ortamda okundu. Öte yandan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Müdürümüzün adının İzmir'deki bir okula verilmesi için çalışmaları başlattık. İsmini bir okulumuzda yaşatacağız" dedi.

        Habertürk Haberi Merkezi'nden Mert Neşet Muslu'nun haberine göre, Ödemiş'teki Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, geçen cuma okuldan uzaklaştırma cezası alan U.Y. ve onun arkadaşı İ.P. tarafından makam odasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırının ardından kaçan 2 öğrenci kısa süre sonra polise teslim oldu. 2014'ten bu yana bu lisede görev yapan 22 yıllık eğitimci Ayhan Kökmen'in ölümü eğitim camiasında büyük üzüntü ve şok yarattı.

        Kökmen'in öldürülmesine tepkilerini göstermek isteyen eğitimciler, bugün derslere "Şiddete hayır" yazılı basın açıklamasını okuyarak başladı.

        REKLAM

        ÖĞRENCİYE SEVGİMİZ DEĞİŞMEZ

        Türk Eğitim Sen İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, metni şu sözlerle paylaştı:

        "Biz öğretmenler, öğrencilerimiz için varız. En büyük sevinç ve gurur kaynağımız, öğrencilerimizin başarı ve mutluluğudur. İzmir'deki gibi münferit hadiseler üzerinden öğrencilerimize karşı duyduğumuz sevgi ve sahiplenme hissiyatımızdan kimse şüphe etmesin. Buradan ailelere de çağrıda bulunuyoruz: Çocuklarınız, çocuklarımızdır. Onları daha güzel bir geleceğe hazırlamak için en az sizler kadar istekli olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Takdir edersiniz ki, eğitim, okul, aile ve çevre ile bütün olarak yürütülen bir süreçtir. Sizden tek arzumuz; öğrencilerimizle aramızda oluşturduğumuz sevgi ve saygıya dayalı beraberliğimize katkı sağlamanızdır."

        ARTIK SABRIMIZ KALMADI

        Şiddet olaylarına karşı artık sabırlarının kalmadığını belirten Sarısayın, "Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına, sıhhatine ve hatta canına kast eden şiddet vakaları, artık eğitim hayatımızın en hayati problemlerinden birisi haline gelmiştir. Öğretmene ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Şiddet vakaları konusunda önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin yapılmalıdır. Psikolojik danışmanlık hizmetlerinin etkin hale getirilmesi, disiplin yönetmeliklerinin yetersizliklerinin giderilmesi, okullarda güvenlik önlemlerinin alınması gibi düzenlemelerin yanı sıra hepsinden öncelikli olarak öğretmenlerin itibarının artırılmasına yönelik tedbirlerin alınması kaçınılmazdır. Öğretmene verilen değer hususunda öğrenci ve ailelerin bilinçlendirilmesi, öğretmene şiddet vakalarının önünün alınması anlamında gözden kaçırılmaması gereken hususların başında gelmelidir. Tekraren Milli Eğitim Bakanlığı'na ve hükümete çağrıda bulunuyoruz: Artık sabırlar tükendi" dedi.

        REKLAM

        İSMİ OKULA VERİLECEK

        Öte yandan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, görevi başında öldürülen Kökmen'in adının bir okulda yaşatılması için çalışma başlattı. Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Kökmen'in ismini bir okula vermek için çalışma başlattıklarını belirterek, "Müdürümüzün adının İzmir'deki bir okula verilmesi için çalışmaları başlattık. İsmini bir okulumuzda yaşatacağız" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ