Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 MEB

        Ehliyet sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, sınava giren sürücü adayları tarafından merak ediliyor. Sürücü adayları 21 Nisan 2018 Cumartesi günü sınava girmişti. Sürücü adaylarının araştırdığı bir diğer konu ise direksiyon sınavının ne zaman olduğu? Ehliyet sınavına dair her şey haberimizde.

        EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        21 Nisan'da, 2018 yılında gerçekleştirilecek 5 ehliyet sınavından ikincisi yapıldı. MEB'in ehliyet sınavına dair yayınladığı kılavuzda, sınav takviminin yanında sınavların ne zaman açıklanacağı da yer alıyor. Takvime göre 21 Nisan'daki ehliyet sınavının sonuçları 3 Mayıs 2018 Perşembe günü açıklanacak.

        DİREKSİYON SINAV TARİHLERİ

        Ana sınav tarihleri

        12-13 Mayıs 2018

        19-20 Mayıs 2018

        Ara sınav tarihleri

        2-3 Haziran 2018

        9-10 Haziran 2018

        REKLAM

        SINAVLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

        Sınav değerlendirmesinin güvenliği açısından kursiyerlerin cevap kâğıdı iki adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur.

        Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden 100 puandan hesaplama yapılır. 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılır.

        REKLAM

        Merkezî sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.

        Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır.

        Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmez, doğru şık/şıklar dikkate alınmak suretiyle bu soru/sorular değerlendirmeye dâhil edilir.

        Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.

        Sınava giren kursiyerlerin verdikleri cevapların dağılımları ve aldıkları puanlar ölçme değerlendirme tekniğine göre incelenir.

        Kursiyerlerin kopya çekme girişiminde bulunmamaları, cevap kâğıtlarını başkalarının göremeyeceği şekilde tutmaları gerekir. Sınavın geçersiz sayıldığı durumlarla ilgili olarak kursiyere işlem yapılmışsa, salon görevlilerinin tuttuğu tutanak değerlendirmeyi etkiler.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ