Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Korsan şarkılar uçuşu durdurabilir! - AIRPORT Haberleri

        Türk Hava Yolları'nın A330-300 Airbus uçaklarında yolcuların monitörlerden dinlediği bazı şarkıların internetten indirilen korsan şarkılar olduğu THY yetkilileri tarafından geçtiğimiz günlerde doğrulanmıştı.

        26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü nedeniyle müzik dünyasından birçok ünlü ismin bir araya geldiği toplantıda, Müzik Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Faruk Demir konuyla ilgilendiklerini belirterek "Eğer MESAM'dan birilerinin bulunduğu bir uçuşta korsan şarkı çalındığı fark edilir ise, o uçuşu durdurma ve iptal ettirmeye kadar gider bu durum" şeklinde konuştu. Demir, korsan şarkı çalınmasının o uçuşu durmaya kadar varabilecek boyutta ciddi bir durum olduğunu belirterek, yetkililerin hapis ve para cezası almasının da söz konusu olduğunu kaydetti. Türkiye'nin yılda 20- 30 milyon dolar telif ücreti toplayabildiğini belirten Demir, ilerleyen günlerde Kültür Bakanı'nın da katılacağı bir resepsiyonla telifi tekrar anlatacaklarını belirterek "Eser sahipleri kendi haklarına sahip çıkar ise 200- 300 milyon dolarlık telif ücreti rakamlarına ulaşılabilir" dedi. Universal Music Taxim Edition'ın ofisinde dün düzenlenen toplantıya Orhan Gencebay, Arif Sağ, Atilla Özdemiroğlu, Fuat Güner, Cahit Berkay, Aykut Gürel, İskender Paydaş, Burak Kut gibi birçok sanatçı katıldı. Sanatçılar, telif haklarıyla ilgili aynı alanda birden fazla meslek birliğinin olmasının bütünlüğü bozduğuna dikkat çekti.

        Fuat Güner, MESAM ve MSG (Müzik Eserleri Sahipleri Grubu) olmak üzere iki ayrı kurumun varlığının hem masrafı artırdığının hem de birliğin gücünü azalttığının altını çizdi. Güner bir şarkının yasaklanması durumunda Türkiye'de, yorumcu, söz yazarı ve besteci olmak üzere üç ayrı iznin gerektiğini belirtti.

        NÜKTE CÖBEK- GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ