Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 3. havalimanı kaç liraya mal olacak? - AIRPORT Haberleri

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a 3. havalimanını dünyada Türk modeli olarak bilinen yap-işlet-devret modeliyle yapacaklarını söyledi. Yıldırım, 3 etap halinde inşa edilecek havalimanında maliyetin 10 milyar lirayı aşacağını tahmin ettiklerini kaydetti. Bakan Yıldırım, ''Teklifte ne gelecek onu şimdiden bilemeyiz. Ama tahminimiz bu'' dedi.

        EYLÜLDE İLANA ÇIKARIZ

        Japon, Fransız, Çin ve Alman firmaları başta olmak üzere çok sayıda yabancı yatırımcının 3. havalimanı ihalesiyle ilgili bilgi almak için gelip-gittiğini kaydeden Yıldırım, kamulaştırma çalışmaları başlayan 3. havalimanında, Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararının ardından en geç Eylül ayı içerisinde ihale ilanına

        çıkmayı planladıklarını, ilanın ardından da firmalara iki ay süre vereceklerini, hedeflerinin yıl bitmeden, Aralık ayı içinde ihaleyi sonuçlandırmak olduğunu vurguladı.

        Bakan Yıldırım, yap-işlet-devret projeleriyle havaalanlarına yapılan yatırımın 2 milyar doları aştığına dikkat çekti. Yıldırım, ''Bu projeler sayesinde sektörde yaratılan fiili kapasite 90,5 milyon yolcu/yıl'dır. Bu tutarın tamamı kamu kaynağı kullanılmadan, özel sektör imkanları ile finanse edilmiştir'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ