Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Teknosa, Teknosa Mobil adıyla cep telefonu operatörü oldu - Alışveriş Haberleri

        Menekşe ATASELİM-HT GAZETE

        Cep telefonu satışlarında taksit kaldırılınca, cironun telekom şirketlerine kayması teknoloji marketi Teknosa’yı‘operatör’ yaptı. Media Saturn Türkiye’den 2 yıl sonra Teknosa’ya geri dönüp Genel Müdürlük koltuğuna oturan Bülent Gürcan, yeni dönemde çoklu kanal stratejisine yoğunlaşacaklarını açıkladı. Yeni hizmet ve kampanyalarla daha fazla tüketiciye ulaşmak istediklerini kaydeden Gürcan, Avea ile yapılan işbirliği çerçevesinde Teknosa Mobil’in hayata geçirildiğini belirtti. Numarasını Teknosa Mobil’e taşıyan veya hat alanlara alışverişte 300 liraya kadar indirim yapılacağına dikkat çeken Gürcan, şöyle konuştu: “Geçen yıl kredi kartına yapılan taksit sınırlamasının ardından cep telefonu satışında ciroların önemli bir kısmı telekom şirketlerine kaydı. Diğer yandan, her ay 1 milyon kişi hattını taşıyor. Biz de bunun bir parçası olmak istiyoruz. O nedenle sektörde bir ilk olan Teknosa Mobil’i geliştirdik. Böylece mobil iletişim veoperatör hizmeti vermeye başladık. Teknosa Mobil hattı alanlara da bazı avantajlar sunuyoruz. Sadece mobil iletişim hizmeti değil, perakende anlamında da farklı uygulamalar hazırladık. 12 ve 24 ay taahhütlü farklı tarifeler ve pakete göre 75 liradan başlayıp 300 liraya kadar hediye çekleri var. Bu yılı kârla kapatacağız. Teknosa Mobil de bu anlamda çok önemli olacak.”

        45 MİLYON LİRA YATIRIM PLANLIYOR

        Teknosa’nın nisan itibarıyla 288 mağazaya ulaştığını belirten Gürcan, 2015’i 45 milyon lira yatırım ve 29 yeni mağazayla kapatacaklarını söyledi. “İlk 3 ayda geçen yıla kıyasla yüzde 40’a yakın büyüme gerçekleştirdik” diyen Gürcan, nisan ayında ise 2014’e göre yüzde 122 büyümeyle rekor kırdıklarını kaydetti.

        MAĞAZAYA TEKNOLOJİ DOKTORLARI GELİYOR

        Mağazalarda ‘teknoloji doktoru’ olarak tanımladıkları bir sisteme yer vereceklerini söyleyen Bülent Gürcan, Dr. Teknolog isimli ürünle yeni hizmetler planladıklarını kaydetti. Gürcan, “İlk etapta belli mağazalarımızda 40’a yakın teknoloji doktoru işbaşında olacak. Tüketici, ek garantiden kurulum ve teknik desteğe kadar geniş kapsamlı hizmetlerden, mağazada, telefonda, evde veişte faydalanabilecek. Sosyal medya çözümleri de hazırladık” dedi.

        MOBİL TRAFİK 4.5 KAT ARTTI

        Teknosa’nın e-ticarette de güçlü bir büyüme trendi olduğuna dikkat çeken Gürcan, “Mobil trafiğimiz 4.5 kat arttı. İlk mobil uygulamamız Kasım 2013’te yayına girdi. Bugün uygulamalarımız 1.2 milyona yakın indirilme sayısına ulaştı. Biz bunu 1 milyonu aşkın mağaza olarak değerlendiriyoruz. Uygulamalar ve mobil site, internet ciromuzun yüzde 15’ini gerçekleştiriyor” diye konuştu.

        ‘PAZAR BU YIL YÜZDE 10 BÜYÜYECEK’

        Bülent Gürcan, “Organize perakende sektörü bu yıl 110 milyar dolardan 120 milyar dolara çıkacak. Tüketici teknolojisi ürünleri pazarının da yüzde 10 büyümesini bekliyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ