Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Gıda Zeytinyağı fiyatları ne kadar? - Alışveriş Haberleri

        Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi, zeytinyağının litre fiyatı ortalama 20 liraya yükselince sahtecilere gün doğduğunu belirterek, piyasada gıda tüketimi açısından uygun olmayan birçok karışımın 'zeytinyağı' diye satıldığını bildirdi.

        Güvendi, yaptığı yazılı açıklamada, sahte zeytinyağını anlamanın tüketici için oldukça zor olduğuna dikkati çekerek, zeytinyağının içine yüzde 15-20 oranında başka ürün konulduğunda bile sahteciliğin ancak laboratuvar ortamında anlaşılabildiğinin altını çizdi.

        Tüketicilere zeytinyağı alırken, özellikle güvenilir markaları tercih etmelerini öneren Güvendi, zeytinyağının litre fiyatı ortalama 20 liraya yükselince, sahtecilere gün doğduğunu, piyasada gıda tüketimi açısından uygun olmayan birçok yağ karışımının 'zeytinyağı' diye satıldığını belirtti.

        Güvendi, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin Tarım Kredi Elit markasıyla zeytinyağı ürettiğini anımsatarak, Balıkesir Gömeç'teki fabrikalarının kapasitesini yeni yatırımlarla yüzde 100 artıracaklarını ifade etti.

        Üreticiden ham olarak aldıkları zeytini sıkarak zeytinyağı elde ettiklerini belirten Güvendi, şunları kaydetti:

        "Fabrikamız 500 ton zeytinyağı depolama kapasitesine sahip olup 250 mililitre ile 18 litre aralığında şişe ve tenekelere dolum yapılıyor. Ayrıca Gömeç'teki fabrikamız sofralık zeytin üretiminde ise yaklaşık bin ton zeytin üretip satmaktadır. Fabrikamız Gemlik tipi siyah, sele, Edremit tipi yeşil ve siyah, domat zeytini gibi çeşitleri 500 gram,1 kilogram, 2 kilogram ve 5 kilogramlık ambalajlarda paketleyip satışını gerçekleştiriyoruz. Zeytinyağına artan talebe bağlı olarak fabrikalarımızın son 5 yılda kapasitesini ve buna bağlı olarak satışlarını her yıl yüzde 25 oranında artırdık."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ