Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş E-ticaret İnternetten alışverişte nakit biriktirme dönemi - Alışveriş Haberleri

        E-ticaret sitesi mantığıyla kurulan ancak alışveriş yapan müşterilerine yapılan harcamanın yüzde 4'ünü nakit olarak iade eden sistem ile Türkiye'ye giren Finlandiyalı Bonusbay, Türk tüketicisi tarafından da kullanılmaya başladı.

        1 MİLYON EUROYU İADE ETTİ

        Alışveriş yapanlara birikim sağlayan sistemi Türkiye'de kullananların 1 yılda 200 bin kişiyi aştığını dile getiren Bonusbay Türkiye'nin kurucusu Ayşenur Serengil, "Türkiye'de seyahat ve giyim alanlarına odaklandık. ABD ve İngiltere'de e-ticaretin yüzde 10'u bu yöntem üzerinden yapılıyor. Ayrıca markaların herhangi bir ödeme yapmadan kullandıkları bir sistem bu.

        Finlandiya'da kullanıcılara 1 milyon euro para iadesi yaptık" diye konuştu. Gelecek yıl Türkiye pazarına en az 1 milyon euro yatırım planladıklarını dile getiren Serengil, "İnternet penetrasyonu en yüksek 5 pazardan biri Türkiye. Dolayısıyla bu pazarı değerlendirmek istedik. Türkiye'de 300 markayla çalışıyoruz" dedi. Kullanıcıların e-mail adresi ya da isimi ile IBAN'ına ihtiyaç duyan sistemin güvenlik sıkıntısı da yaratmadığını ifade eden Serengil, "Alışverişin yüzde 4'ü nakit olarak site üzerinde açılan hesapta birikiyor. Kullanıcı nakit parasını almak isterse hesabına aktarılıyor. Buna alışveriş birikim hesabı da diyebiliriz" dedi.

        BONUSLAR NASIL ALINIYOR?

        Bonuslar alışveriş yapılan online mağazalardan alınıyor. Bonusbay ile mağazaya tıklandığında sistem kişiyi tanıyarak alışverişin kaydını tutuyor ve harcama tutarını Bonusbay hesabına yatırıyor. Mağazalar da internet hizmet kolaylığı sayesinde para iadesi veriyor. Alınan bonuslar hesaba yatırıldıktan sonra istendiği gibi harcanabiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ