Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Bu takımı almak için paranız olması yetmez - Alışveriş Haberleri

        Menekşe ATASELİM / GAZETE HABERTÜRK

        İtalya’da doğan dünyanın en lüks moda markalarından biri Kiton. Kökeni 1976’ya dayanan ve hâlâ yüzde 100 el işçiliğiyle üretime devam eden marka, binlerce Euro’ya satılan meşhur takım elbise ve ceketlerinden yılda 20 bin adet üretiyor. Türkiye’de İstanbul ve Ankara’daki toplam 3 Beymen mağazasında satılan markanın CEO’su Antonio de Matteis, kendileri için kilit noktanın doğru tüketici kitlesine ulaşmak olduğuna dikkat çekiyor. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği İstanbul seyahatinde bir araya geldiğimiz Matteis’in altını en net çizdiği cümle ise “Kalite bizim takıntımız” oldu.

        EN PAHALISI 50 BİN EURO

        Matteis’in verdiği bilgiye göre, bu yıl en pahalı takım elbisenin fiyatı 50 bin Euro. “Dünyadaki en yüksek fiyat” diyen Matteis, “Bir takım elbiseyi bu kadar pahalı yapan şey ne olabilir?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Vikunya, kaşmir, ipek gibi değerli kumaşlar kullanıyoruz ve bunların her biri yalnız bizim için üretiliyor. Her şey tamamen elde dikiliyor. 350 terzimiz var. Bunu söyleyebilen bir tek biz kaldık. Ayakkabılarımız dahi tek tek elde üretiliyor. Günde yalnız 20 tane...” Müşteri kitlesi hakkında ser verip sır vermeyen Matteis, “İş insanları, politikacı, sanatçı ve sporcular” demekle yetindi ve şöyle devam etti: “Kiton elbise almak için paranızın olması yetmez. Zengin olabilirsiniz fakat iyi bir yemek, iyi bir hayat için de para yetmez. Kaliteye tutkunuz olması gerekir, onu anlamalısınız. Mağazalarımıza gelenlere her zaman ürünü denemelerini tavsiye ederiz. Cekete dokunmak, güzel bir kadına dokunmak gibidir. Bu tarz tutkulu insanlardan bahsediyorum.”

        AYNI TAKIMDAN 17 TANE ÜRETİLİYOR

        Tüketicinin gittikçe daha eşsiz olmak istediğini söyleyen Matteis, “Dünyanın her yerinde aynı şeyler satılıyor. Tüketici bunu istemiyor. Bu yüzden hazırgiyimde bile aynı kalıp ve modelden yalnız 17 tane üretilir” dedi.

        ‘TÜRKİYE’DE SATIŞLAR İYİ MAĞAZA DA AÇABİLİRİZ'

        Türkiye’de Beymen ile iyi bir işbirliği kurduklarını belirten Antonio de Matteis, satış performansından memnun. Hazır giyim koleksiyonunun yanında özel dikime de ilginin arttığını kaydeden Matteis, “Satışlar iyi gidiyor. Türkler dünyadaki diğer mağazalarımızdan da alışveriş yapıyor. Hatta Napoli’deki üretim tesisimize gelenler de var” dedi. Gelecekte Kiton mağazası da açabileceklerini söyleyen Matteis, “Önemli olan doğru kitleye ulaşmak. Bizim kitlemiz başkalarına göstermek için değil, kendisi için giyinenler. O yüzden logomuz hep giysinin içindedir” diye konuştu.

        ‘İtalyanlar harcama yapmaktan korkuyor'

        2008’e kadar markanın en büyük pazarının İtalya olduğunu, krizden sonra ABD’nin 1 numaraya çıkıp İtalya’nın ikinciliğe indiğini kaydeden Matteis, şöyle konuştu: “Kriz sonrası İtalya’da insanlar para harcamaktan korkmaya başladı. Güvenlik ve dikkat çekmeme eğilimi etkili oldu. ABD’de ünlü ve zenginseniz herkes size saygı duyar, İtalya’da ise sizden nefret eder. Sosyal mantalite bu. Berbat bir mantık ve Berlusconi zamanında bu çok daha kötüye gitti; çünkü, o da zengindi.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ