Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Gıda Kumanyalar market raflarında yerini aldı! - Alışveriş Haberleri

        Ramazan ayına sayılı günler kala perakende sektöründe kumanya hareketliliği başladı.

        FİYATLAR DÜŞTÜ

        Perakende şirketleri farklı boylarda kumanyalar hazırlarken, paketlerin fiyatları geçen seneye göre düştü. Ramazan paketlerinin içeriğinin daha da zenginleştirildiğini, fiyatlarda da indirime gidildiğini anlatan Kim Marketler Zinciri Genel Müdür Hamit Akçay, tüketicileri paketlerin içeriğini kontrol etmeleri konusunda uyarmayı da ihmal etmedi. Kim Marketler Zinciri, bu Ramazan için ekonomik, süper ve ekstra paket adında üç farklı kumanya hazırladı. Söz konusu paketlerin satışına başladıklarını ifade eden Akçay, "Ekonomik paketin fiyatı 24,90 TL, Süper'in 34,90 TL, Ekstra'nın ise 49,90 TL." dedi.

        Akçay, kumanya paketi yanında tüketiciye Ramazan hediye çeki alternatifi de sunduklarını da belirterek, "Müşterilerimiz ister kumanyayı, ister hediye çekini alıp yardıma muhtaç bir aileye hediye edebiliyor. Kumanya paketini yardım kuruluşlarına bağışlamak isteyenler için 'Kimse Yok mu?' yardım derneğiyle işbirliği yaptık. Bu sayede farklı illerde, Afrika'da ve Filistin'de yardıma muhtaç ailelere de yardım gönderilebilecek." diye konuştu.

        BAKANLIK KUMANYALARI SIKI DENETLEMELİ

        Genel Müdür Hamit Akçay, özellikle Ramazan kumanyalarında gündeme gelen ve halkın sağlığını tehdit eden hilelere dikkat çekti. Özellikle sadece Ramazan'da ortaya çıkan adı-sanı duyulmamış markaların ortaya çıktığına işaret eden Akçay, şunları söyledi: "Yıl boyunca adını sanını duymadığımız markalar, bir anda Ramazan ayında kumanya paketlerinde ortaya çıkıyor. Bu bir marka ise yıl boyunca niye hiçbir yerde satılmıyor? Niye sadece yılda bir kez ortaya çıkıyor? Çünkü bu markaların kalitesi çok düşük. Bazıları da bayatlamış, son kullanım süreleri geçmiş ürünleri kapsıyor. KİM mağazalarında prensip olarak sadece yıl boyu raflarımızda sattığımız güvenilir markaları yardım paketlerine koyuyoruz. Kumanya paketleri daha sık denetlenerek halkın sağlığıyla oynayanlar cezalandırılmalı."

        Cihan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ