Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Lüks Bu fuarda 1milyar $’lık heyecan yatıyor, 7’nci kez İstanbullular ile buluşan Boat Show’da 250 milyon Euro’luk tekne ve yat sergileniyor - Alışveriş Haberleri

        HT GAZETE

        7’nci kez İstanbullular ile buluşan Boat Show’da 250 milyon Euro’luk tekne ve yat sergileniyor. Yaratacağı iş hacminin 1 milyar doları bulması beklenen fuarda, Türk yapımı tekneler de dikkat çekiyor

        CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) desteğinde düzenlenen “CNR Avrasya Boat Show 7. Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuvarları Fuarı” milyonluk yatlara ev sahipliği yapıyor.

        1000’e yakın markanın yer aldığı, 85 bin metrekare alandaki fuarda 400’e yakın firma boy gösterdi. CNR Holding Fuarcılık Grubu Başkanı Cem Şenel fuarda 1 milyar dolarlık iş hacmi oluşacağını belirtirken sergilenen tekne ve yatların toplam değerinin 250 milyon Euro’yu bulduğunu dile getirdi. Şenel, “Fuara Birleşik Arap Emirlikeri, İngiltere ve BDT ülkelerinden önemli alıcıların gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

        BALIK TUTMA SİMÜLATÖRÜ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

        23 Şubat tarihine kadar devam edecek olan CNR Avrasya Boat Show’da milyon dolarlık mega yatlar, tekne ve yelkenlilerin yanı sıra tekne aksesuvarları ve yapım malzemeleri, marina donanımları, su sporları donanımları, deniz giyim ve aksesuvarları gibi ürünler de sergileniyor. Uygun bütçeli tekne ve yatların da yer aldığı fuarın yıldızları ise “Princess 82”, “Numarine 78 Fly”, “Chris Craft”, “Jeanneau 53” oldu.

        Alfabeta’nın standında sergilenen “Princess 82”, 3 milyon 580 bin sterlinlik değeriyle fuarın en pahalı teknesi olmasıyla dikkati çekiyor. Fuarda Türkiye’de ilk kez üretilen balık tutma simülatörü oldukça büyük ilgi görüyor. Simülatör; balık tutma deneyimi yaşatırken, kamış ve takımları test edip daha iyi tanıma fırsatı da sunuyor. Simülatör, malzemelerin hedef balığa uygun olup olmadığının anlaşılmasını da sağlıyor.

        TÜRK YAPIMI 2.8MİLYON EURO’LUK YAT

        Numarine 78 Fly da fuarın pahalı yatlarından biri. 2 milyon 800 bin Euro değerindeki yat, yerli markalar arasında fuarın en büyük yatı olma özelliğini taşıyor.

        800 BİN EURO’LUK TEKNE KIRAÇ’TAN

        Suna ve İnan Kıraç’ın kızları İpek Kıraç yönetimindeki Sirena Marine, CNR Avrasya Boat Show’a, 3 ayrı stantta tüm marka ve modelleriyle katıldı. İpek Kıraç, Euphoria 54 için 115 kişinin çalıştığı teknenin değerinin 800 bin Euro olduğunu söyledi.

        TÜRKİYE’NİN İLK ÇEVRECİ TEKNESİ

        Türkiye’nin ilk çevreci teknesi Greenline 48, ilk kez Boat Show’da tanıtıldı. Tekne hiç yakıt kullanmadan çevreye zarar vermeden 6 knot hızda seyir yapma imkanı tanıyor.

        FUARIN EN PAHALISI

        Önceki gün kapılarını açan Boat Show’un en pahalı yatı 3 milyon 580 bin sterlin değerindeki İngiliz yapımı Princess 82, fuarda ilgi topladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ