Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Cumhuriyet altınında yeni dönem - Altın Haberleri

        Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Saadettin Parmaksız, "Artık Cumhuriyet Altını siparişlerini haftanın belli günleri değil, her gün almanın ve hiçbir şekilde beklemeden de kim önce sipariş verdiyse, onun siparişini teslim etme yolunu seçmeyi düşünüyoruz" dedi.

        Parmaksız İstanbul Ticaret Odası (İTO) Kuyumculuk Meslek Komitesi tarafından düzenlenen ve açılışını İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ın yaptığı "Kuyumculuk Çalıştayı"na katıldı.

        Çalıştayda "Darphane ve Sektör İlişkileri, Yenilikler ve Çözümler" başlıklı bir konuşma yapan Parmaksız, üretim yetkisi yalnızca Darphane'ye ait olan Cumhuriyet Altını ve sektörün Darphane ile ilişkilerine yönelik bilgi verdi.

        ALTIN FİYATLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

        "Bugün itibariyle Darphane'nin Cumhuriyet Altını üretim kapasitesi ile ilgili herhangi bir darboğazı kalmamıştır" diyen Parmaksız, şunları kaydetti:

        "Günlük üretim miktarımız, haftalık üretim miktarımız sabittir, biz bunları fazla çalışma ve vardiyalarla artırabilir durumdayız. Ama şu an için taraflarla birlikte tartışmaya başladığımız bir husus var. Artık Cumhuriyet Altını siparişlerini haftanın belli günleri değil, her gün almanın ve hiçbir şekilde beklemeden de kim önce sipariş verdiyse, onun siparişini teslim etme yolunu seçmeyi düşünüyoruz.

        Bununla ilgili görüşmelerimiz birkaç aydır devam ediyor. Günlük üretim miktarımız kadar, en azından piyasada ürün olmasını garanti edeceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımız son aşamaya geldi. Önümüzdeki günlerde talep sahiplerinin ve sektör temsilcilerinin onayını aldıktan sonra uygulamaya geçeceğiz."

        Parmaksız, ayar evleri konusuna da değindi. Bugün itibariyle Türkiye genelinde faaliyet gösteren 25 özel ayar evi bulunduğunu belirten Parmaksız, bu ayar evleri ile ilgili tebliğin yeni baştan çalışılması ile ilgili bir ihtiyacın olduğunu gördüklerini, bu çalışmayı da yürüttüklerini bildirdi.

        Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Bölüm Müdürü Yunus Oğuzhan Aloğlu da, "Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nın İşlevleri ve Türkiye'ye Katkıları" başlıklı konuşmasında dünyadaki altın piyasası aktörlerinden bahsetti.

        Sunumunda Türkiye altın piyasası ve Türkiye'nin dünyadaki yerine de değinen Aloğlu, katılımcılara Borsa çalışmaları ve üyelik gibi konularda bilgi verdi.

        İstanbul Mücevherciler, Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise altın fiyatlarının 2008 global krizi ile birlikte en çok konuşulan yatırım aracı haline geldiğini söyledi.

        Vatandaşın özellikle çeyrek altın konusunda kendisine göre bir trend belirlediğine işaret eden Yıldırım, altın fiyatlarında dış piyasada ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımına başlaması durumunda düşüş yaşanacağı, bin dolarlara kadar inebileceği öngörüsünde bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ