Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın fiyatları son 1 ayın en düşük seviyesinde - Altın Haberleri

        ABD'de açıklanan istihdam rakamlarının ardından altının ons fiyatı son 1 ayın en düşük seviyesi olan 1.164 dolara geriledi. Kapalıçarşı'da altın fiyatları da bu düşüşten etkilendi.

        Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 101,15 lira oldu. Serbest piyasada 101,80 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramının satış fiyatı 101,15 liraya çıktı.

        .İstanbul Kapalıçarşı'da kapanışta 660 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 675 liradan, 91,73 liradan alınan 22 Ayar Bilezik (Gr) 98,64 liradan, 636 liradan alınan Tam Ziynet 657 liradan, 318 liradan alınan Yarım Ziynet 331 liradan ve 158 liradan alınan Çeyrek Ziynet 166 liradan satıldı.

        Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk konuya ilişkin değerlendirmesinde, altının, Yunanistan konusunun çözüleceği beklentisini fiyatlarken hafta başından beri oldukça sakin ve hatta hafif aşağı yönlü seyir izlediğini belirtti. Yunanistan sorunu çözülmemesine rağmen altının bu gelişmeye tepki göstermediğini dile getiren Yıldırımtürk, şunları söyledi: "Yatırımcılar dolarda kalmayı tercih etti. Dolar paritesinin güçlenmesi altını baskıladı. ABD borsaları yarın kapalı olacağından ABD'nin haziran ayı tarım dışı istihdam verisi bugün açıklanacak. Son günlerde ABD'de açıklanan ekonomik verilerin beklentilerden daha olumlu gelmesiyle gözler yeniden Fed'e çevrildi. Dün de ABD'de açıklanan haftalık işsizlik maaşı başvurusu beklentilerden olumlu gelmesi ve Yunanistan krizi çözümünün hafta sonunda yapılacak referanduma kalması doların euro karşısında bir miktar yükselmesine neden oldu. Doların güçlenmesi altın fiyatını baskılamaya başladı."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ