Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın fiyatları uçtu! - Altın Haberleri

        Altının ons fiyatı dün ABD'de açıklanan FOMC toplantısının tutanakları sonrası faiz artırımının gelecek yılın ilk çeyreğinde olabileceği beklentisinin artmasının ardından 1.152 dolar ile gün içi zirvesini gördü. Bugün güne 1.139 dolar seviyesinden başlayan altının onsu yükseliş eğilimini sürdürerek, 1.157 dolarla 24 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

        ÇEYREK ALTIN KAÇ LİRA OLDU?

        PARA BİRİMLERİNE OLAN GÜVEN SARSILDI

        Altının gram fiyatı ise FOMC tutanaklarının ardından dolar/TL'deki düşüşe paralel olarak 106 liraya kadar geriledikten sonra dolar/TL'nin dengelenmesi ve altının ons fiyatındaki artışa paralel olarak 107,8 liraya kadar yükseldi. Fed'in, eylül ayı toplantısında politika faiz oranını uluslararası gelişmeleri gerekçe göstererek sabit tutmasının ardından küresel piyasalarda volatilite artarken, para birimlerine olan güvenin sarsılması, altına yönelik talebin de artmasına neden olmuştu.

        İŞTE ANALİSTLERİN ÖNGÖRÜSÜ

        Analistler, piyasalardaki dalgalanmanın Çin'e ilişkin endişeler ve Fed'in faiz artışı zamanlamasındaki belirsizlik nedeniyle devam edebileceği öngörüsünde bulunuyor. Altının onsunda 1.157 dolar seviyesinin direnç konumunda olduğunu ifade eden analistler, bu seviyenin kırılması durumunda 1.170 doların gündeme gelebileceğini, olası düşüşlerde ise 1.142 dolar seviyesinin destek olarak öne çıkacağını kaydediyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ