Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın fiyatları Rus uçağının düşürülmesinin ardından sert yükseldi (24.11.2015) - Altın Haberleri

        Emtia fiyatlarıTürkiye'nin Suriye sınırı yakınında bir Rus savaş uçağını düşürdüğünü açıklamasının ardından yükselişe geçti.

        Altın, Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) Aralık ayında yapacağı toplantıda faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerinin yükselmesiyle yaklaşık beş yılın en düşük seviyesi yakınında işlem gördükten sonra, uçağın düşürüldüğü haberi ile son üç günde ilk kez yükseldi.

        Cumhurbaşkanlığı kaynakları Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının önce uyarıldığını ve ardından angajman kuralları gereği düşürüldüğünü açıkladı. Rus uçağının düşürülmesi haberinin yayılmasının ardından altın ile birlikte petrol de yükselişe geçti. Brent petrolün varil fiyatı yüzde 2,5 artışla 46,22 dolara çıkarak 11 Kasım'dan bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

        Altın geçen hafta, Fed yetkililerinin borçlanma maliyetlerini artıracağına ilişkin bahislerini artırmasının etkisi ile beş yılın en düşük seviyesini gördü. Vadeli işlem verilerine göre Fed'in gelecek ay faiz artırımına gitme olasılığı yüzde 74 olarak görülüyor. Faizlerin artırılma beklentisi, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltıyor.

        RUS UÇAĞI ALTINI UÇURDU

        Güne 1.069,17 dolar seviyesinden başlayan spot altın 1.081,19 dolara yükseldi. Altın fiyatı18 Kasım günü 1.064,55 dolara gerileyerek Şubat 2010'dan bu yana en düşük seviyesine inmişti.

        GRAM ALTIN FİYATI

        Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 99,45 lira oldu.

        İstanbul Kapalıçarşı'da 98,10 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramı 99,45 liradan satılıyor.

        İŞTE ALTIN FİYATLARI ÇEYREK ALTIN KAÇ LİRA OLDU?

        Bakır ve nikel fiyatlarındaki rekor düşüşün öncülüğünde düşen emtia fiyatları nedeniyle Bloomberg Emtia Endeksi bugün 16 yılın en düşük seviyesine gerilemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ