Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın fiyatlarında artış sürecek mi? - Altın Haberleri

        HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / HABERTURK.COM

        Altının gram fiyatı bugün öğlen saatlerinde tarihi zirve rekorunu kırarak 120 lira seviyesine dayandı. An be an yükselmeye devam eden fiyatlar biz bu haberi yazdığımız dakikalar içerisinde yükselişini sürdürdü ve Kapalıçarşı'da 765 lira olan Cumhuriyet Altını dakikalar içerisinde 780 liraya kadar çıktı.

        YÜKSELİŞTE YELLEN'IN AÇIKLAMALARI ETKİLİ

        Global piyasalarda yaşanan hareketlilik ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Yellen'in dünya piyasalarınn yakından izlediği faiz artırımlarına ilişkin açıklamaları sonrası tırmanışa geçen altının ons fiyatı Türkiye piyasasını da sert bir şekilde etkiledi.

        İşte canlı altın fiyatları!

        Aylardır kırılamayan 1200 dolarlık direcin kırılmasıyla 1240 doların üzerine kadar fırlayan altın ons fiyatları Kapalıçarşı altın fiyatlarını da tarihi zirveyi görmesine yol açtı.

        "DOLAR 3 LİRA OLURSA ALTIN 120 LİRAYI BULUR"

        Altın fiyatlarında yaşanan bu sert yükselişi ve tarihi zirveyiHABERTURK.COM'adeğerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, yaşanan bu artışın dolar/TL kurunun düşük olması nedeniyle sınırlı kaldığının altını çizdi.

        Önümüzdeki günlerde Dolar/TL kurunun 3 lira seviyelerine doğru ilerlemesi durumunda altın fiyatlarında daha ciddi bir yükseliş yaşanabileceğini hatırlatan Yıldırımtürk, "Şu anda dolar 2,93 lira değil de 3 lira dolaylarında olsaydı, şu anda gram altın 120 lira, cumhuriyet altını da 800 lirayı geçmişti" şeklinde görüş belirtti.

        "ARTIŞ TALEP KAYNAKLI DEĞİL"

        Altın fiyatlarında yaşanan bu yükselişin Türkiye'nin kendi dinamiklerinden ya da alıcıların taleplerinden kaynaklanmadığını belirten Yıldırımtürk altın fiyatlarındaki artışı şöyle değerlendirdi;

        "Altındaki artış alıcılardan değil satıcılardan ve global piyasaların içerisinde bulunduğu konjonktürden kaynaklanıyor. FED Başkanı Yellen'ın kademeli faiz artışının hala gündemlerinde olduğuna yönelik açıklamaları nedeniyle çok önemli bir altın talebi oluştu. Büyük fonların portföylerindeki altın pozisyonlarını artırmaya başlamasıyla altının ons fiyatındaki 1200 dolar direnci kırıldı. Bu artış önümüzdeki günlerde de devam edecek gibi görünüyor. 1250 dolar seviyelerinde bir düzeltme bekliyorum ama oraya kadar durum artışa müsait gibi görünüyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ