Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Çeyrek ne kadar? 9 Ocak çeyrek altın fiyatları! İşte çeyrek altın fiyatları! - Altın Haberleri

        Döviz kurlarının haftaya rekorla başlaması Kapalıçarşı'da altın fiyatlarını da etkiledi. Altının ons fiyatının 1.175 dolara çıkmasının yanında içeride doların 3.69 TL'yi aşması Kapalıçarşı'da gram altın fiyatlarının 139 TL'nin üzerine çıkmasına neden oldu.

        ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

        Dövizdeki hızlı artışın etkisiyle çeyrek altın 226 TL'ye, yarım altın 453 TL'ye, Cumhuriyet altını ise 920 TL'ye tırmandı.

        AA Finans Analisti İslam Memiş, geçen hafta cuma gününe kadar ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki sert gerilemenin altın fiyatlarını olumlu yönde desteklediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

        REKLAM

        "Cuma günü merakla beklenen ABD tarım dışı istihdam verisi açıklandı. Veri 175 bin kişilik beklentilere rağmen 156 bin kişi olarak açıklandı. İşsizlik oranı ise 0,1 puanlık bir artış ile yüzde 4,7'ye yükseldi. Açıklanan veriler arasında doların değer kazanmasını destekleyen ise saatlik ücretlerdeki artış oldu. Yıllık bazda yüzde 2,9 artış gösteren saatlik ücretler 7 yılın en güçlü artışını kaydetti."

        İŞTE ALTIN FİYATLARI

        Söz konusu gelişmelerin küresel piyasalarda doların değer kazanmasına, emtia fiyatlarında satışlara neden olduğunu belirten Memiş, dolar/TL'nin ise bugün tarihi zirvesi olan 3,69'u test ettiğini, altının gram fiyatının da buna bağlı olarak 139 lirayı aştığını kaydetti.

        Memiş, altının gram fiyatının bugün 137-140 bandı arasında, altının ons fiyatının ise 1.165-1.175 dolar arasında işlem görebileceği öngörüsünde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ