Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın ve çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? 2 Şubat 2017 güncel altın fiyatları! - Altın Haberleri

        Bugüne sınırlı yükselişle başlayan gram altın, yüzde 0,1 artışla 147,1 lira seviyesinden işlem görürken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 241 liradan, Cumhuriyet altını da 983 liradan satılıyor.

        Altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,4 azalışla 1.245 dolardan alıcı buluyor.

        AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD Başkanı Donald Trump'ın piyasaları olumsuz yönde etkileyecek bir açıklamada bulunmadığını ancak ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin konuşmaları sonrasında doların küresel piyasalarda değer kazandığını, emtia fiyatlarının ise gerilediğini söyledi.

        Altının ons fiyatında geri çekilmelerin devam edebileceğini aktaran Memiş, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.230 ve 1.220 dolar seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.

        Memiş, Fed'in 14-15 Mart'ta yapacağı toplantıda faizleri artırma ihtimalinin yükselmesi nedeniyle ons altının mart ayında baskı altında kalmaya devam edebileceğini belirterek, "Altının gram fiyatının ise yurt içi piyasalarda dolar kurunun değer kazanmasından dolayı dalgalı seyrine devam ettiğini söyleyebiliriz." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ