Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Galatasaray borsada düşüşe geçti - Borsa Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Yeşil sahalardaki şampiyonluk yarışında son haftaya girilirken Beşiktaş'ı 2-0'lık skorla geçen Galatasaray büyük avantaj yakaladı. Galatasaray'ın ligde şampiyonluğa yaklaşması son haftalarda borasada da etkili oldu.

        11 Mayıs'tan itibaren hızla değer kazanan Galatasaray hisseleri 6 işlem gününde yüzde 100 değer kazandı. Bu sert yükseliş elinde Galatasaray hisselerini tutan yatırımcılar arasında büyük sevinç yarattı. Ancak bu sevinç çok uzun sürmedi. Çünkü hisselerdeki sert fiyat hareketleri nedeniyle Galatasaray hisselerinin 21 Mayıs'ta açılış seansının ardından çift seans işleme kapatılması ve brüt takas uygulamasına geçilmesi sert düşüşün başlangıcı oldu.

        İŞTE BORSADA SON DURUM

        İŞTE DÜŞÜŞÜN NEDENİ

        Yükseliş sonrası elindeki hisseleri satmayı planlayanlar hisselerin işleme kapatılmasıyla bu hedefine ulaşamadı. Hisseler işleme açılır açılmaz hızla düşüşe geçti. 41.55 TL'yi gördükten sonra inişe geçen Galatasaray hisseleri bugün de açılışta yüzde 8.35 gerileyerek 'taban' seviye olan 30.70 TL'ye indi. Yani şampiyonluk coşkusuyla görülen en yüksek seviyeye göre düşüş yüzde 26.11 oldu.

        Ligde ikinci sırada bulunan Fenerbahçe'nin hisselerinde de düşüş sürüyor. Fenerbahçe hisseleri bugün açılışta yüzde 7.89 geriledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ