Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Irene Bergman, Amerikan Borsası’nın en yaşlı üyesi - Borsa Haberleri

        Halen New York’taki apartman dairesinden finans danışmanlığı işlerini yürüten Bergman, hiç evlenmemiş ve çocuk sahibi de olmamış.

        2 MİLYAR DOLARLIK PORTFÖY

        Bergman, 15 yıl bir bankada sekterer olarak çalıştıktan sonra New York Borsası üyesi bir şirkete girmiş. “O dönemlerde Wall Street’te kadınların çalışması pek de alışık olunan bir durum değildi” diyen Bergman, 1973’te Stralem şirketine geçmiş.

        “Eskiye göre artık iş yapma biçimi çok değişti. Rekabet çok yoğun ve işler bıçak sırtı gidiyor” diye dert yanan Bergman, aynı zamanda şimdilerde hisse senetlerinin fiyatlarının çok yüksek olduğunu düşünüyor. Milliyet'in haberine göre pek çok hissenin 40 yıl önceki değerlerini de hatırlıyor.Stralem şirketi, bugün 2 milyar dolarlık bir portföyle çalışıyor. Geçen yıl aralık ayından bu yana artık Wall Street’teki ofise uğramadığını söyleyen Bergman, geçen ay 100. yaşgününde borsada gong törenine davet edilmiş. Özel bir diyetle beslendiğini belirten Bergman, 80 yaşına kadar ata bindiğini, bu sayede de sağlıklı kaldığını belirtiyor.

        TEK PİŞMALIĞI APPLE OLDU

        Bugüne kadar tüm müşterilerinden takdir aldığını, müşterilerinin “nasılsa parası var, bizim hesaplarımızı zarara uğratmaz” diye düşündüğünü söyleyen Bergman, bugüne kadar bir tek Apple hisseleri konusunda yanlış karar vermiş olmasına kızıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ