Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Beşiktaş hisseleri yüzde 6 yükseldi - Borsa Haberleri

        Borsa İstanbul'da işlem gören Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ hisselerinin fiyatı, futbol takımının Süper Lig'deki performansından bulduğu destekle sert yükseldi. Cuma günü 3.43 TL'den kapanan Beşiktaş hisseleri bir ara yüzde 8'in üzerinde artarak 3.74 TL'yi gördü. Böylece şirketin piyasa değeri 1 günde 74.4 milyon TL artarak 897.6 milyon TL'ye ulaştı.

        Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında sahasında Gaziantepspor'u 4-0 yenerek ligde üst üste beşinci galibiyetini aldı ve iki maç eksiğiyle lider Fenerbahçe'yle arasındaki puan farkını 2'ye indirdi. Alınan galibiyetin ardından özellikle bu yıl başından beri devam eden yükseliş isteğini sürdüren Beşiktaş hisselerinin fiyatı, 3,70 lira ile 2011 yılından bu yana en yüksek seviyesine çıktıktan sonra 3,60 liranın üzerinde dengelendi. Beşiktaş hisseleri, bugün yüzde 8artarken, yatırımcısına 2015 yılı kapanışına göre yüzde 70kazandırdı.

        Süper Lig'de haftayı mağlubiyetle kapatan Fenerbahçe'nin hisse senedi fiyatı ise yaklaşık yüzde 5,2 değer kaybederek 40,74 liraya geriledi. Spor Toto Süper Lig'de lider Fenerbahçe, 20. hafta maçında Antalyaspor'a deplasmanda 4-2 yenilmişti.

        FENERBAHÇE DÜŞÜŞTÜ

        Ligde Antalyaspor'a 4-2 yenilen Fenerbahçe'nin hisseleri de borsada düşüşte. Fenerbahçe hisseleri yüzde 5'e yakın değer kaybederek günün en hızlı gerileyen hisseleri sıramalasına girdi. Galatasaray hisseleri saat 15.55 itibarıyla yüzde 1.33, Trabzonspor hisseleri ise yüzde 3.4 düşüş yönünde işlem görüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ