Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Galatasaray hisselerine genel kurul dopingi - Borsa Haberleri

        Galatasaray Kulübünün cumartesi günü gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulunda Dursun Özbek yönetiminin, Riva ve Florya arazilerinin geliştirilmesine yönelik projelerle ilgili yetki alması, hisse fiyatının haftaya sert yükselişle başlamasını sağladı.

        GALATASARAY HİSSE HAREKETLERİ İÇİN TIKLAYIN

        Cuma gününü 33,06 TL'den tamamlayan Galatasaray hisselerinin fiyatı, yeni haftaya yüzde 11,9 artışla 37,00 TL'den başladı. Galatasaray futbol takımının Spor Toto Süper Lig'inde haftayı mağlubiyetle tamamlamasına karşın, Riva ve Florya arazilerine ilişkin proje ile gelirlerinin önemli ölçüde artacağı beklentilerinin Galatasaray pay piyasasında alımların güçlenmesine neden olduğu belirtiliyor.

        Saat 11.40 itibarıyla cuma günü kapanışına göre yüzde16yükselişle 38,38'TL'de satılıan Galatasaray hisseleri, yatırımcısına ekim ayında yüzde 12, yıl başından bu yana ise yüzde 105 kazandırdı.

        Borsa İstanbul'da işlem gören diğer spor şirketleri de haftaya pozitif bir başlangıç yaptı. Şu dakikalarda Beşiktaş Futbol AŞ yüzde 0,7, Fenerbahçe Futbol AŞ yüzde 0,4 değer kazandı. Süper Lig'de Galatasaray futbol takımını mağlup eden Trabzonspor'un hisseleri ise yüzde 1,7 yükseliş kaydetti.

        Galatasaray'ın toplam piyasa değeri Florya ve Riva projelerine ilişkin beklentilerle bir günde 65 milyon lira artarken, geçen yıl sonuna göre ise yaklaşık 400 milyon lira yükseldiği hesaplandı.

        BEŞİKTAŞ HİSSE HAREKETLERİ İÇİN TIKLAYIN FENERBAHÇE HİSSE HAREKETLERİ İÇİN TIKLAYIN TRABZONSPOR HİSSE HAREKETLERİ İÇİN TIKLAYIN
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ