Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Borsa Şampiyonlar Ligi, Borsada ilk yarının lideri Galatasaray oldu - Borsa Haberleri
        1

        19 Ağustos'ta Adanaspor-Bursaspor maçıyla başlayan Spor Toto Süper Ligi'nin ilk yarısı, 26 Aralık'ta Trabzonspor-Fenerbahçe derbisiyle heyecanı kursağımızda kalacak şekilde tamamlandı. Passolig kart sayısının yıllık %25'e yakın artışla 2,5 Milyonu aştığı ve kulüplerin bilet gelirlerini geçen seneye göre 2'ye katladığı ilk yarıda, Medipol Başakşehir güzel futboluyla 36 puan toplayarak liderliğini ilan etti.

        2

        Fenerbahçe 1 milyar TL değerlenen tek kulüp oldu

        Yerel piyasalara ilk bakışımızda, Medipol Başakşehir'in halen olmasa da 4 büyük kulübümüzün BIST'e kote olarak yatırımcıların ilgisini çekmeye çalıştığını görüyoruz. Ayrıca yükümlülüklerin farklılaştırması boyutunda, Fenerbahçe'nin tahvil enstrümanını kullanması önemli bir aşama. Borsada 3 milyar TL'ye yakın toplam piyasa değeri bulunan kulüplerimiz arasında Fenerbahçe, 1 milyar TL'nin üzerinde değerlenen tek kulüp olarak da dikkat çekiyor. Yabancı yatırımcının ilgisi en çok çeken kulübümüz ise ülkemizi yurtdışında da temsil eden Beşiktaş'ın hisseleri.

        3

        Galatasaray hissesi %73,7 değerlendi

        BIST denince akla gelen hisse fiyatları analizimizin temel noktasını oluşturuyor. İlk yarının gerçek liderini bulmak için 2016 yılının tümünü değil, 19 Ağustos - 26 Aralık tarihleri arasındaki değerleri göz önünde bulundurmayı değerli buluyoruz. Araştırmamız sonucunda, getiri bazında BIST Süper Ligi'nin ilk yarı lideri %73,7'lik kuvvetli getirisi ile Galatasaray olarak karşımıza çıkıyor.

        7

        4. Trabzonspor

        Sunduğu getiri: -10,76%

        Piyasa değeri: 276,000,000 TL

        Ligdeki sırası: 13

        8

        BORSA ŞAMPİYONLAR LİGİ - İLK YARI PUAN DURUMU

        1. Galatasaray

        Sunduğu getiri: 73.70%

        Yıllarca ülkemizi yurt dışında başarılı şekilde temsil etmiş Galatasaray, Avrupa'daki borsalara kote olmuş diğer futbol takımları ile genişlettiğimiz 16 takımlık Şampiyonlar Ligi'nde de %73,7'lik getirisi ile ipi göğüslüyor.

        9

        2. Borussia Dortmund

        Sunduğu getiri: 26.44%