Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Ankara ve Bursa'nın 'Çarşı Seferi' - Spor Haberleri

        Beşiktaş ile Ankaragücü arasında oynanan maçın öncesinde olaylar çıktı. Ankara'dan maça gelen Ankaragüçlü taraftarlarla, kardeş takım olarak seçtikleri Bursasporlu taraftarlar, Beşiktaş semtinde kavga çıkardı. Otobüslerle Beşiktaş'a gelen iki takım taraftarları, Beşiktaşlılar'ın uğrak noktası olan Kazan Birahanesi'nin önünde aşağı indiler. Etrafta bulunan siyah-beyazlı taraftarlara saldıran grup, birahanenin Ramazan dolayısıyla kapalı olması üzerine sinirlerini etraftaki dükkanlardan ve araçlardan çıkardılar. Beşiktaş Çarşı'yı taşlayan Bursalı ve Ankaragüçlüler, siyah-beyazlı futbolcuları taşıyan otobüsü de yabancı madde yağmuruna tuttular. Küfürlü sloganlarla saldırgan eylemlerini sürdürentaraftarlar, Bursa'ya gelen Beşiktaşlı taraftarlar ölecektir diye slogan attılar. Ankaragücü lehine de tezahürat yapan grup, meşale yakıp stada yürümeye çalıştı. Ancak bu sırada olaya müdahale eden polis 200 kişilik grubu dağıttı.

        'SATILMIŞ ANKARA'

        Bütün bu olaylara Beşiktaş taraftarının tepkisi sert oldu. Bir kısım Beşiktaşlı, Ankaragücü'nü taşıyan otobüsün camlarını tuzla buz ederken statta da 92/93 sezonunda, iki takım şampiyonluk yolunda, ne olmuştu Ankara'da, 8-0'ı unutma diye tezahürat yaptı. Maç boyunca da 'Satılmış Ankara' diye tempo tuttu.

        Dostluk nerden geliyor?

        Bursaspor ile Ankaragücü taraftarları arasında yıllardır hiçbir sorun yaşanmıyor ve iki kulübün taraftarları ortak hareket ediyor. Bu 'ortaklığın' hikayesi ise ilginç. Yıllar önce Ankara'da iş yapan Bursalı bir iş adamı bazı Ankaragücü taraftarlarını Bursa tribününe maça götürür. Bu olayın ardından gruplar arasında ilişkiler gelişir ve taraflar birbirlerinin maçlarına gitmeye başlar.

        Sabah

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ