Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Biber gazı oruç bozar mı?

        TAYAD'lıların Erzurum'daki davasında olay çıktı. Polis, pankart açmak isteyen TAYAD'lılara Oruçları bozulur gerekçesiyle biber gazı sıkmadı. İlahiyatçılar Bozulmaz dedi.

        Oruç bozulmasın diye 'biber gazı' sıkmadılar!

        Trabzon'da geçen yıl linç edilmek istenen TAYAD'lıların Erzurum'daki duruşmasında yine olay çıktı. Pankart açmak isteyen TAYAD'lılar, sert bir şekilde gözaltına alınırken oruç bozan biber gazı sıkılmadı.

        POLİSİN İNİSİYATİFİNDE

        Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Çolak, duruşma çıkışı pankart açmak isteyen TAYAD'lı sanıklar ile yakınlarının bu isteğine karşı çıktı. TAYAD'lılar ısrar edince tartışma büyüdü. Çıkan arbedede cop kullanan polis, tekme tokat gruptan yargılanan 18 kişiyi izinsiz gösteri yapmak ve görevli polise mukavemet suçlarından gözaltına aldı. Geçtiğimiz yıllardaki adli vakalarda, polisin, biber gazı kullanması nedeniyle oruç bozduğu yönünde eleştiriler aldığını belirten Emniyet Müdürü Çolak, Bu nedenle bu yıl olaylara müdahale ederken çok gerekmedikçe biber gazı kullanılmasını istemedik. Biber gazını tamamen kaldırmadık, sadece olayın büyüklüğüne göre kullanılmasına karar verdik. Olayın büyüklüğüne olay yerine polisin başında giden grup amiri karar veriyor. TAYAD'lıların olayında da hem olayın fazla büyük olmaması, hem de oruç bozduğu yönünde bir tartışma konusu oluşturmasın diye biber gazı kullanmadık dedi.

        Sinan AYDIN / Salih ÜÇTEPE-SABAH

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ