Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar yeni güne nasıl başladı? - Döviz Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Seçim sonrası nasıl bir siyasi tablo oluşacağına ilişkin belirsizlik ile TL gelişmekte olan ülkeler arasında bu yıl en çok değer kaybeden para birimi olmayı sürdürürken piyasa yarın sonuçları açıklanacak Merkez Bankası faiz kararına odakladı.

        Küresel piyasalarda Yunanistan'ın temerrüte düşebileceği ve euro bölgesinden çıkabileceği endişelerinin güçlenmesiyle dolar/TL güne 2.70'in üzerinde başladı. Dolar gün ortasında 2.7020 TL seviyelerinden işlem gördü.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU?

        Merkez Bankası'nın seçimler öncesi, siyasilerin büyümeyi hızlandırma baskısının arttığı bir dönemde kısa vadeli faizleri artıramayacağı öngörülürken, ekonomistler Merkez Bankası'nın likidite adımları ile sıkılaştırma yaparak TL'deki değer kaybını sınırlamayı tercih etmesini bekliyorlar.

        TL; dün itibarıyla yolsuzluk skandalı ile sert değer yitiren Brezilya realindeki değer kaybını da geride bırakarak dolar karşısında bu yıl en çok değer kaybeden para birimi oldu. TL bu yıl yüzde 13.8 değer kaybederken, realdeki değer kaybı yüzde 13.6 ile TL'nin hemen altında yer aldı.

        ÇEYREK ALTIN KAÇ LİRA OLDU?

        Bankacılar TL'deki değer kaybında Merkez Bankası'nın faiz politikasını siyasi nedenlerden ötürü

        kullanamayacağı görüşünün de etkili olduğunu belirtirken, Merkez Bankası'nın bunun aksini göstermediği sürece TL'deki satış baskısının sürebileceğini belirttiler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ