Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Piyasalarda bugün ne oldu? (29/06/2015) - Döviz Haberleri

        Avrupa borsaları Yunanistan'ın bankaları kapatması ve sermayekontrolleri uygulamaya başlamasının ardından seansın erken saatlerinde sert kayıplar yaşarken,Güney Avrupa bankaları bu sert satıştan özellikle etkilendi. Portekiz borsası yüzde 5 kayıp yaşarken, FTSEurofirst 300 endeksi yüzde 3geriledi.

        Almanya'nın DAX ve Fransa'nın CAC endekslerinin her biri yaklaşık yüzde 4gerilerken, EuroSTOXX 50 endeksi de aynı oranda düştü ve 2011'den bu yana en büyükgünlük kaybını gerçekleştirdi.

        Yunan bankaları ve Atina borsası bütün haftayı kapalı geçirecek. Ayrıca Salı günü yenidenhizmete girecek olan ATM'lerden günlük en fazla 60 euro çekilebilecek.

        İÇERİDE DOLAR 2.70'İ AŞTI

        Yunanistan ve yabancı kreditör arasındaki görüşmelerinhafta sonu sonuçsuz kalması ardından global risk iştahındaki bozulmaya paralel dolar/TL bu sabah2.70'in üzerinde.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU?

        Borsa İstanbul ise ilk seansı yüzde 1.43'lük kayıpla tamamladı.

        Yunanistan'ın sol hükümeti ve yabancı kreditörler arasındaki görüşmelerin hafta sonusonuçsuz kalmasının ardından Avrupa Merkez Bankası (ECB), Yunan bankalarına yaptığı fonlamayıdondurarak Atina'ya bankaların çökmesini engellemek için sistemi kapatmaktan başka çarebırakmadı.

        Yunanistan, mali sistemi üzerinde gittikçe büyüyen gerilimi biraz daha dindirebilmek adınadün bankalarını kapatarak sermaye kontrolleri uygulamaya başlarken; ülkenin de artık eurobölgesinden çıkmak zorunda kalacağı ihtimalini açıkça gözler önüne serdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ