Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Piyasalar güne nasıl başladı? (28/07/2015) - Döviz Haberleri

        İstanbul serbest piyasada dolar 2,7640, euro 3,0620 liradan güne başladı. İlerleyen saatlerde döviz piyasasında satış baskısı hızlandı. Dolar gün içinde 2.7449 TL'ye kadar indi. Euro ise en düşük 3.03 TL'yi gördü. Euro/dolar paritesinde yaşanan yüzde 0.47'lik düşüş eurodaki değer kaybını destekledi.

        Akşam saatlerinde dolar yeniden 2.76 TL'nin euro 3.05 TL'nin üzerine çıktı.

        BORSA YÜZDE 0.86 YÜKSELDİ

        Borsa İstanbul ise günü yüzde 0.86'lık yükselişle 78.024 puandan tamamladı.

        Ak Parti ile CHP arasında yürütülen koalisyon görüşmelerinin "olumlu" gittiği yönündeki açıklamaların piyasalara pozitif etki yaptığı söyleniyor.

        Önceki kapanışta doların satış fiyatı 2,7760 lira, euronun satış fiyatı ise 3,0730 lira olmuştu.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU?

        Suruç'ta geçen hafta meydana gelen patlamanın ardındanyurtiçinde saldırı olaylarının devam etmesi, PPK ve IŞİD'e karşı başlatılan askeri operasyonlarve operasyonların ardından PKK'nın ateşkesi sona erdirmesi güvenlik endişelerini artırırkenpiyasalar baskı altında kalmayı sürdürüyor.

        BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ...

        Dış piyasalarda Çin hisselerinde yaşanan derin kayıpların devam etmesiyle beraber riskiştahı da azalmaya devam ediyor. İç piyasada ise yaşanan son güvenlik olaylarının uzun vadede deetkilerinin devam edebileceği endişeleri ve bu süreçte henüz erken seçim olasılığının ortadankalkmamış olması piyasanın satış baskısının daha sert hissedilmesine neden oluyor.

        ÇEYREK ALTIN KAÇ LİRA OLDU?
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ