Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Altın ve ABD Doları uçuyor! - Döviz Haberleri

        Merkez Bankası'nın (TCMB)faiz tarafında bir adım atmak için ABD MerkezBankası'nı (FED) bekleyeceğine işaret etmesi, seçim belirsizliği ve Türkiye genelinde güvenlikendişeleri TL'de sert değer kaybının sürmesine neden olurken, dolar bu sabah Asya seansındahacimsiz piyasada 3 TL'ye kadar yükseldi.

        Türkiye'de piyasaların açılmasıyla dolar dünkü kapanışının yüzde 1.3 üzerine çıkarak 2.9630 TL seviyelerinden euro ise 3.3020 TL seviyelerinden işlem gördü. Akşam saatlerinde döviz piyasasında satışlar hızlandı ve dolar 2.91 TL'nin altına indi.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU?

        TÜRK LİRASI EN KÖTÜ PERFORMANSI GÖSTERDİ

        TL gelişmekte olan ülke para birimleri arasında açık ara en kötü performansı gösterirken,kurun 3 TL'yi görmesiyle TL'nin yılbaşından bu yana dolar karşısında değer kaybı yüzde 22'yeulaştı.

        ING Bank Özel Bank Stratejisti Pınar Uslu; "TL zaten TCMB, siyasi ortam ve güvenlikendişeleri nedeniyle baskı altında. Böyle bir ortamda hacimsiz Asya seansından 3 seviyesindekiopsiyonlar tetiklenmiş olabilir, nitekim 3 seviyesi görüldükten sonra geri geldi. Her ne kadarTL'yi etkileyen unsurlar değişmemiş olsa da, dün akşam yayımlanan Fed tutanakları sonrasındaTL'nin biraz değer kazanması beklenebilirdi. TCMB bugün de likiditeyi kısma yoluna gidecektir"dedi.

        BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ...

        BORSA YÜZDE 0.82 DÜŞTÜ

        Borsa İstanbul yeni güne de düşüşle başladı. Endeks ilk dakikalarda dünkü kapanışının yüzde 0.81 altında işlem gördü. Endekste kayıplar ilerleyen dakikalarda arttı ve yüzde 2'ye ulaştı. Akşam saatlerinde dolarda yaşanan düşüşün etkisiyle borsa kayıplarının bir kısmını telafi etti. Endeks günü yüzde 0.82'lik kayıpla 74.681 puandan tamamladı.

        ÇEYREK ALTIN KAÇ LİRA OLDU?

        ALTIN HEM DIŞARIDA HEM İÇERİDE UÇUYOR

        Doların Asya işlemlerinde 3 TL'yi geçmesiyle altında da yükseliş başladı. Gram altının fiyatı 109.939 TL'ye dayandı. Altının ons fiyatının son 7 ayın zirvesi olan 1.140 dolar tırmanması Kapalıçarşı'da yükselişi hızlandırdı.

        Ardından bir miktar gerileyen gram altın sabaha saatlerinde Kapalıçarşı'da 108 TL civarında işlem görmeye devam ediyor.

        Altının gram fiyatındaki yükseliş ile birlikte çeyrek altın kapalı çarşıda 178,01 TL'ye kadar yükseldi.

        FAİZ DE YÜKSELİYOR

        Döviz kurlarındaki yukarı yönlü hareket faizde de yükselişe neden oldu. 2 Yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 11,11'e yükseldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ