Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Mehmet Şimşek'ten Merkez Bankası'nın bağımsızlığına ilişkin açıklama - Döviz Haberleri

        64. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev alan Maliye eski Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na (TCMB) ilişkin açıklamalarda bulundu. Şimşek; Merkez Bankası'nın bağımsızlığına ilişkin spekülasyonlar gerçeği yansıtmıyor" dedi.

        Merkez Bankası'nın politikasını bağımsız şekilde belirlemeye devam edeceğinin altını çizen Mehmet Şimşek; enflasyon hedeflerinin duyurulması sisteminin de değişmeyeceğini söyledi. Şimşek; "Hükümet programındaki ifadeler TCMB Kanunu'ndaki ifadeler ile uyumludur" dedi.

        Dolar kurunun, yeni hükümet programında TCMB'ye yönelikbağımsızlık vurgusunun kaldırılmasının yarattığı tedirginlikle bu sabah iki haftanın zirvesiolan 2,90 TL seviyesini aşmasının ardındanMehmet Şimşek'in TCMB'nin parapolitikası araçlarını bağımsız bir şekilde belirlemeye devam edeceği açıklaması ise piyasaları yatıştırdı.

        Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından dün açıklanan yeni hükümet programında, "MerkezBankası'nın fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikası araçlarını doğrudankendisinin belirlemesi esas olmaya devam edecek" ifadesi yer aldı.

        Eski hükümet programlarında, "Merkez Bankası, fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağıpara politikasını ve kullanacağı para politikası araçlarını bağımsız bir şekilde belirlemeyedevam edecektir" ifadesi yer almıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ