Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz ECB Başkanı'ndan yeni parasal genişleme sinyali - Döviz Haberleri

        Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, bankanın daha genişlemeci para politikası uygulaması ihtiyacının ortaya çıkması halinde, yan etki oluşması riskinin kendilerini engelleyemeyeceğini söyledi.

        Draghi, ultra düşük enflasyon ile mücadele konusunda çok geç harekete geçmenin ortaya çıkaracağı risklerin, erken adım atmaktan çok daha büyük olduğunu belirtirken, bekle ve gör duruşunun güvende kalıcı kayba yol açabileceği uyarısında bulundu.

        Bundesbank tarafından Frankfurt'ta düzenlenen konferansta konuşan Draghi, "Bekle ve gör yaklaşımı uygulamak ve enflasyon hedefine ulaşılması sürecini uzatmak beraberinde riskler getirir, enflasyon bekleyişlerini çıpalanamaması ısrarcı şekilde zayıf enflasyona yol açar. Eğer bu olur ise, tersine çevirmek için çok daha fazla genişlemeci para politikasına ihtiyaç duyarız" diye konuştu.

        ECB'nin teslim olması ve enflasyonun daha uzun sürede hedefedöneceğini kabullanması halinde, bankanın sadece dezenflasyonuebedileştirmiş olacağını savunan Draghi; "Çok geç harekete geçmenin riski, çok erken harekete geçmenin ortaya çıkaracağı riski aşar.Eğer daha genişlemeci para politikası uygulamaya ihtiyaç duyarsak, yanetki riski önümüzde engel olamaz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ