Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Borsa, dolar, euro ve altında son durum 14.07.2016 - Döviz Haberleri

        Serbest piyasadagün boyunca hareket ettiği 2,89 seviyelerini günün ikinci yarısında kıran dolar/TL, kapanışa doğru 2,8810 seviyelerine kadar düştü. Euro/TL ise 3,20 seviyelerinin hemen üzerinde el değiştiriyor.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?

        BORSA YÜKSELİYOR

        Borsa İstanbul (BİST) 100 Endeksi günü yüzde 1,56'lık yükselişle tamamladı ve 1.268 puan artışla 82 bin 589 seviyesinden kapandı. Son 4 işlem gününde de değerlenen endeks 8 Temmuz günü 78 bin puandayken 4 gün sonunda 82 bin 500'e kadar tırmandı.

        Toplam işlem hacmi 4 milyar lira olurken, kapanışta bankacılık endeksi yüzde 0,81, holding endeksi de yüzde 1,65 değer kazandı.

        BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ

        GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER ENDEKSİ ZİRVEYİ TAZELEDİ

        Gelişmekte olan ülke borsaları yatırımcıların küresel düşük faiz ortamında yüksek getirili varlıklara yönelmelerinin etkisiyle bugün 8 ayın yeni zirvelerine ulaşırken, para birimleri değer kazandı. Almanya'nın ilk defa negatif getirili 10 yıllık tahvil ihraç etmesi ve Japonya'nın ekonomiyi destekleyici önlemlerin alacağı beklentileriyle beraber yatırımcılar neredeyse her gelişmekte olan ülke varlığına giriş yapıyorlar.

        Gelişmiş ekonomilerdeki düşük faiz ortamı gelişmekte olan ülkelere de yayılıyor. Malezya Salı günü şaşırtıcı bir adım atarak yedi yıldır ilk defa faiz indirimine giderken, Singapur'da tahminlerin altında gerçekleşen ikinci çeyrek büyümesi merkez bankasının politika gevşetmek üzere baskı altında kalacağına işaret ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ