Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar fiyatları ne kadar oldu? 6 Şubat 2017 dolar fiyatları! - Döviz Haberleri

        Dolarda düşüş yeni haftada da sürüyor. ABD'de cuma günü açıklanan tarımdışı istihdam verilerinin ardından düşüşe geçen dolar, yeni haftada da yönünü aşağı çevirdi.

        Bankalararası piyasada dolar 3,67 TL'nin altına geriledi. ABD'den cuma gelen veride saatlik ücretlerin beklentilerin altında artış kaydetmesi sonrası kurda hızlı düşüş olmuş ve 3,70'in altına çekilmişti.

        27 Ocak'ta 3.9112 TL'ye kadar çıkan dolar bugün 3.6614 TL'yi gördü. Yani 10 günde dolarda yaşanan düşüş yüzde 6.4'e ulaştı.

        Dolar günün ikinci yarısında 3.68 TL'nin euro ise 3.95 TL'nin üzerine çıktı.

        REKLAM
        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?

        Piyasalarda gündemin nispeten sakin olduğu bir hafta girildi. Merkez Bankası'nın mevcut sıkı duruşunu koruması halinde TL'ye desteğinin de süreceğini belirtiliyor.

        Merkez Bankası'nın ortalama fonlama maliyeti cuma günü yaklaşık beş yılın zirvesi olan yüzde 10.37'ye kadar yükselmişti.

        Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 3,6970 lira, avronun satış fiyatı ise 3,9800 lira olmuştu.

        BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ

        BORSA YÜKSELİŞLE BAŞLADI SONRA DÜŞTÜ

        Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,83 yükselişle 89.121,97 puandan başladı.

        Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,45 değer kaybederek sürekli müzayede işlemlerine verilen araya 87.990,67 puandan girdi. Endeskte kayıplar gün sonuna doğru yüzde 1'e yaklaştı.

        REKLAM

        Analistler, ABD'de cuma günü açıklanan veri setinin tarım dışı istihdam hariç beklentileri karşılayamaması ve enflasyon baskısına ilişkin beklentileri düşürmesinin ardından küresel dolar talebinin zayıfladığını belirterek, bu hafta ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin açıklamalarının takip edileceğini kaydetti.

        İŞTE ALTIN FİYATLARI
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ