Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar ne kadar? 8 Şubat 2018 dolar fiyatları! Dolar kaç TL oldu? - Döviz Haberleri

        Serbest piyasada dolar 3,7420 liradan, euro ise 3,9970 liradan güne başladı.

        İstanbul Kapalıçarşı'da 3,74 liradan alınan dolar 3,7420 liradan, 3,9950 liradan alınan euro ise 3,9970 liradan satılıyor. Önceki kapanışta dolar 3,7270, liradan, euro ise 3,9790 liradan satılmıştı.

        Avrupa'da seçimlerin yarattığı endişeler ve ABD Başkanı Trump'ın politikalarına ilişkin belirsizlik global olarak piyasaları baskı altında tutuyor.Asya borsaları bu sabah ABD Başkanı Donald Trump'ın izlediği politikaların yarattığı soru işaretleri ve Fransa'da yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle zayıflayan yatırımcı güvenine paralel olarak gerilerken, euro da baskı altında kaldı.

        Uzmanlar geçen haftaki güçlü ABD tarım dışı istihdam verisinin ardından hafta başında yükselen piyasaların Avrupa'daki siyasi risklere odaklandığını belirtti. Avrupa'da bu yıl Fransa, Hollanda ve Almanya'da devlet başkanlığı seçimleri yapılacak olması, İtalya'da da seçime gidilmesi ihtimali siyasi endişe yaratıyor.

        YATIRIMCILAR HUZURSUZ

        ABD Başkanı Donald Trump'ın harcamaları artırarak ekonomik büyümeyi artıracağı beklentisi ve güçlü küresel makro ekonomik veriler Kasım ayından bu yana dünya hisse senedi piyasaları ve doların değer kazanmasını sağladı. Ancak Trump'ın ekonomiyi destek politikalarının hâlâ altını doldurmaması ve 20 Ocak'ta göreve başlamasından bu yana farklı alanlarda ortaya koyduğu tavır yatırımcılarda huzursuzluk yarattı.

        Yurtiçi tahvil-bono piyasasında 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilin ortalama bileşik faizi dün spot kapanışta ortalama yüzde 10.99, valörde son işlemde yüzde 11.01 seviyesindeydi. Öte yandan 11 Temmuz 2018 itfalı iki yıllık gösterge tahvilde bileşik faiz dün spot kapanışta ortalama yüzde 11.34 seviyesindeydi.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU? BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ
        REKLAM
        İŞTE ALTIN FİYATLARI
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ