Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar fiyatları ne kadar oldu? 10 Mart 2017 güncel dolar fiyatları! - Döviz Haberleri

        Güne 3.76'ın üzerinde başlayan dolar/TL TCMB adımlarının da desteğiyle veri ABD istihdam verisi öncesinde 3.75'in üzerinde işlem görüyordu. Dolar kuru veri sonrası 3.7358'e kadar geriledi.

        ABD'de Şubat ayında işsizlik beklendiği üzere yüzde 4.7 olarak gerçekleşirken tarım dışı istihdam artışı 235,000 ile

        190,000 olan beklentilerin oldukça üzerinde geldi. Ortalama saatlik özel sektör ücretleri ise yüzde 0.3 olan beklentilerin

        altında 0.2 artış gösterdi.

        Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise veriden önce 1,250.7 seviyesindeyken veri sonrasında 1,247.10'a geriledi. Veri öncesinde %2.61'e kadar yükselen 10 yıllık ABD tahvil faizi ise veri sonrası %2.5836'ya kadar geriledi.

        Ak Yatırım yolladığı notta, "Veri piyasa beklentilerinin üzerinde ve kurum beklentimizin üst sınırında gerçekleşiyor (235 bin kişi). Ortalama saatlik ücretler verisi beklentilerin altında açıklansa da, geçtiğimiz ay verisi yukarı yönlü revize edilmiş ve bunu dolar pozitif olarak yorumlayabiliriz.Ancak veriye piyasa tepkisi ilk etapta dolar negatif gibi görünüyor. Geçmiş örneklere bakıldığında piyasanın veriye olan ilk tepkisinin ilk dakikalarda yanıltıcı olabildiğini ve 15 dakika sonrasında netleştiğini görüyoruz" yorumunu yaptı.

        Dolar/TL , Merkez Bankası'nın gecelik repoda fonlama yapmaması ile birlikte sert düşmüştü. Kur Merkez sonrası 3.77 seviyelerinden 3.7450'ye kadar gerilemişti.

        Reuters'a konuşan bir bankanın döviz masası yetkilisi ise, "Kısaca veri önümüzdeki hafta Fed'in faiz artıracağını teyit ediyor. Ancak yılın kalanında üç kez faiz artırılacak beklentisini dörde yükseltecek kadar güçlü değil. Bu nedenle bu gelişme gelişmekte olan ülke para birimleri için sınırlı bir pozitif gelişme" dedi.

        REKLAM
        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU? BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ İŞTE ALTIN FİYATLARI
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ