Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar/TL Fed öncesi 3.72'nin altını gördü - Döviz Haberleri

        Dolar/TL hafta başından beri işlem gördüğü 3.75'li seviyelerden bugün gelişmekte olan ülke piyasalarına yönelik artan risk iştahı ile yönünü sınırlı da olsa aşağı çevirirken piyasalar bugün sonuçları açıklanacak ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararına odaklanmış durumda. Sabah saatlerinde 3.74 seviyelerinden işlem gören dolar akşam saatlerinde ise 3.71'li seviyelere geriledi. TL gelişen para birimlerinde dolara karşı en fazla değer kazanan 2. para birimi oldu. Önceki günlerde 4 TL'yi aşan Euro ise 3.95'e kadar düştü.

        Fed kararının küresel piyasalarda, TL gibi gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde de yön belirleyici olması bekleniyor.

        REKLAM

        Fed'in bugün faizleri 25 baz puan artırmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan verilerin el vermesi halinde bu yıl içinde toplamda dört artırım yapılabilme ihtimali de göz ardı edilmediğinden, yatırımcılar açıklamalardan Fed'in yılın kalanında yapacağı faiz artışı sayısına ilişkin de ipucu arayacaklar.

        Fed'in faiz kararı ve tahminleri TSİ 2100'de açıklanacak. Yarım saat ardından ise Fed Başkanı Janet Yellen basın toplantısında konuşacak.

        Bu kapsamda piyasalarda Fed kararı ardından TCMB'nin yarınki faiz kararları bekleniyor olarak. Çift hanedeki enflasyon, yaklaşan referandum, Suriye'deki jeopolitik gelişmeler ve bazı Avrupa ülkeleriyle ilişkilerin gerilmesi sürecinde TCMB'nin nasıl bir adım atacağı piyasalarda önemini koruyor.

        Reuters anketinde genele yayılmış bir şekilde geç likidite penceresinde 100 baz puanlık artış beklenirken, koridorun üst bandında da artırım beklentileri bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ