Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar fiyatları ne kadar? Dolarda son durum ne oldu? 8 Mayıs dolar ne kadar? - Döviz Haberleri

        Cuma kapanışta doların satış fiyatı 3.55 lira, euronun satış fiyatı ise 3.90 lira olmuştu.

        Dolar cuma gün içinde 3.58 TL sınırına kadar çıkmıştı.

        ABD verileri sonrası piyasa toparlandı

        Fed'in haziran ayında faiz artıracağı yönünde artan beklentilerle gelişmekte olan ülke para birimlerinde bozulmaya paralel dolar/TL haftanın son işlem gününde 3.58'e yaklaşsa da, ABD tarımdışı istihdam verisinin bu beklentiyi azaltmasıyla kur tekrar geriledi. Veri, Fed'in faiz artırımı için yeterli bulunurken dolara ekstra kazanç getirmedi.

        EURO/DOLAR ALTI AYIN ZİRVESİNDE

        Öte yandan Euro, Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerini merkez aday Emmanuel Macron'un kazanmasının ardından dolar karşısında altı ayın zirvesine çıktı ABD borsaları ise endeks vadeli işlemleri ise rekor kırdıktan sonra geri geldi.

        Euro/dolar paritesi 1.1024'e kadar yükselmesinin ardından son işlemlerde 1.0984'e geldi.

        SANAYİ ÜRETİMİ VERİSİ BEKLENİYOR

        Bugün yurt içinde açıklanacak sanayi üretimi verisinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olabileceğini ifade eden analistler, dolar başta olmak üzere döviz kurlarındaki değer kaybının pay piyasalarını desteklemeye devam edebileceğini kaydetti. Yeni haftanın açılışında TL, dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,4 değer kazanarak tüm gelişmekte olan ülke para birimleri arasında dolara karşı en iyi performansı gösteren para birimi oldu. Dolar/TL, bankalararası piyasanın açılışında 3,5289'u görmesi sonrasında 3,5310 seviyelerinde dengelendi.

        AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete göre, ekonomistler martta arındırılmamış sanayi üretim endeksinin geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 2,5 artacağını tahmin ediyor. Öte yandan, mart ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin yıllık bazda yüzde 2,5, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin ise aylık bazda yüzde 1,7 artacağı öngörülüyor.

        Arındırılmamış sanayi üretim endeksi, şubatta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,7 azalmış, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi yıllık bazda yüzde 1 artmıştı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi endeksi ise aylık bazda yüzde 0,4 azalmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ