Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar fiyatları ne kadar oldu? 5 Haziran güncel dolar kuru! - Döviz Haberleri

        Dolar/TL, geçen haftaki düşüş eğilimini yeni haftanın açılışına da taşıyarak 3.49 ile yaklaşık 5.5 ayın en düşük seviyesine geriledi.

        Cuma günü, ABD'de açıklanan verilerin beklentilerin altında kalması ile hafta boyunca etkili olan düşüş eğilimini devam ettiren dolar/TL, günü yüzde 0.44, haftayı ise önceki hafta kapanışına göre yüzde 1.97 değer kaybıyla 3.50'den tamamladı.

        ABD'de geçen haftanın son işlem gününde açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında kalması, doların diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesine neden oldu.

        Bugüne de gerileyerek başlayan dolar/TL, 3.49 ile 19 Aralık 2016 tarihinden bu yana en düşük seviyesini gördü ve buradan gelen tepki alımlarıyla saat 10.10 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,10 azalışla 3.50 seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,17 gerileyerek 3.95'den, sterlin/TL de yüzde 0.19 azalışla 4.51'den işlem görüyor.

        REKLAM

        Analistler, açıklanan mayıs ayı enflasyon verisinin aylık yüzde 0.45 ile beklentiler doğrultusunda artmasına karşın, yıllık enflasyonun yüzde 11.87'den yüzde 11.72'ye gerilemesi sonrasında dolar/TL'nin 3.50'nin altını gördüğünü belirtti.

        Bugün yurt dışında açıklanacak hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini kaydeden analistler, teknik açıdan dolar/TL'nin 3.50'nin altında kalıcılık sağlaması durumunda yeni hedefinin 3.46 seviyesi olacağını ifade etti.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU? BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ İŞTE ALTIN FİYATLARI
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ