Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar bugün ne kadar? (14.07.2017) - Döviz Haberleri

        Asya piyasalarında güne 3,5664 seviyesinden başlayan dolar/TL, öğleden sonra ABD'de açıklanan enflasyon verisinin beklentilerin altında kalması ile düşüşe geçti. Dolar/TL, 3.53 ile 3 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından saat 16.10 itibarıyla 3.53 seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0.30 değer kaybıyla 4.05'ten, sterlin/TL de 0.25 azalışla 4.60'den alıcı buluyor.

        ABD'de enflasyon haziran ayında yıllık 1,6 artış ile beklentilerin altında kalırken, perakende satışlar verisi de haziranda yüzde 0.2 gerileyerek tahminlerin altında gerçekleşti.

        Analistler, açıklanan veriler sonrasında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımı ve bilanço küçültme adımlarına ilişkin beklentilerin azaldığını, buna bağlı olarak da doların diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kaybettiğini ifade etti.

        REKLAM

        Gelişmekte olan ülke para birimleri arasında Güney Afrika randı yüzde 1.52 değer kazancıyla öne çıkarken, Güney Afrika randını yüzde 0.96 ile Rus rublesi, yüzde 0.78 ile de Türk lirası izledi.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU? BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ İŞTE ALTIN FİYATLARI
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ