Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Merkel Planı istiyorlar - İş-Yaşam Haberleri

        350 milyon Euro’luk son dilim ise 20 Mart’ta ödenecek Bu arada Yunan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Almanya Başbakanı Angela Merkel’den Marshall Planı’na benzer bir plan hayata geçirmesini talep etti. Avrupa için yeni bir ekonomik büyüme planı gerektiğini savunan Varoufakis “Bayan Merkel gelecek yıllarda, kariyeri bitmeden önce, Avrupa için arkasında bir miras bırakabilir. Nasıl ki bugün herkes Marshall Planı’nı hatırlıyorsa herkes bunu Merkel Planı olarak hatırlayacaktır” diye konuştu.

        'TOPARLANMA YAVAŞ VE KIRILGAN'

        IMF Başkanı Christine Lagarde, küresel büyümenin önünde riskler olduğunu söyledi. Hindistan’da konuşan Lagarde “Düşük faizler ve petrol fiyatlarına rağmen küresel ekonomide toparlanma yavaş ve kırılgan” dedi.

        PETROL FİYATLARI 6 YILIN EN DÜŞÜK DÜZEYİNİ GÖRDÜ

        Doların yeni zirvelere yükselmesi ve küresel depolama kapasitesinin azalması petrol fiyatlarında geçtiğimiz hafta başlayan düşüşü devam ettirdi. Brent petrolün varili dün 53.8 dolara kadar indi. ABD hafif ham petrolü 43.6 dolara kadar gerileyerek Mart 2009’dan bu yana en düşük düzeyi gördü. Nükleer görüşmelerde İran’a yaptırımlar hafifletilirse petrol arzının artacağından endişe ediliyor.

        ORTA PARMAK KRİZİ

        Almanya ile Yunanistan arasındaki tansiyon orta parmak kriziyle tırmandı. Alman ARD, Varoufakis’in 2013’te Almanlardan bahsederken orta parmağı ile işaret yaptığı konferanstan görüntü yayınladı. Varoufakis “Montaj” uzmanlar “Gerçek” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ