Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kıdem tazminatıyla ilgili flaş açıklama - İş-Yaşam Haberleri

        Başbakan Ahmet Davutoğlu TÜRK-İş Konfedereasyonu'nda açıklamalarda bulundu.

        İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları: "İşçi haklarına öncelik verdik. Ben sizin ayağınıza geldim, çünkü emeğin ayağına gelinir. Bizzat ziyaret etmek istedim. Çalışma hayatının düzenlemesi konusunda düzenleme yapılıyor. Acil konularda çalışmalar yaptık. Hala eski politikaların bedelini ödüyoruz. Kılıçdaroğlu nasıl veriyorsun o 2 maaşı. 90'lı yıllarda 2 anahtar verilecekti. Yazar kasalar fırlatıldı. 90'lı yıllarda olduğu gibi karşılıksız popilist vaatler vermiyoruz. O dönem SSK'nın halini biliyoruz. Rezervleri 4 ayda tükecek. Hasbelkader 4 dakika bu fırsatı versek, AK Parti'nin yeniden gelip bunu düzeltmesi gerekecektir. Kılıçdaroğlu popilist politika yürütüyor. Ama milletimiz buna müsaade etmez. Kılıçdaroğlu sahip olmadığı mirası şimdiden yemeyi düşünüyor.

        Emeklilerimizle ilgili çalışmalar yapılıyor. Bununla ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulunacağız. Kılıçdaroğlu'nun vaadi gerçekleşirse 25 milyar liralık ek açık ortaya çıkacaktır.Daha çok sendikacımızı üst düzey görevlerde görmek isteriz.

        HAFTAYA YENİ PAKET GELİYOR

        Kıdem tazminaıtı konusunda özel bir düzenleme yok. Bu hususları hep beraber ele alacağız. Eğer bir pasta varsa bu pastadan herkes faydalanacak. Eğer tabakta pasta yoksa aynı 90'lı yıllarda olduğu gibi herkes birbirine bakar. Önemli olan ortadaki çorbanın tasını büyütmek. Eğer ortada bir tas sini yoksa o zaman kaos yaşanır.

        Kıdem tazminatıyla ilgili istişareler yapararak Türkiye'nin de şartları gözönünde bulundurularak bir karar alınacaktır.

        Açıkladığımız 25 dönüşüm paketlerinde kısa vade, orta vade ve uzun vadede gerçekleşecek paketler açıkladık. Bu paketler üzerinde uzun zamandır çalışıyoruz. Haftaya yeni paket açılacak."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ