Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 'Onlara boyun eğmesine tepki gösterdim' - İş-Yaşam Haberleri

        AB Merkez Bankası’nın (ECB) çarşamba günü düzenlenen para politikaları toplantısında yaşanan protesto olayının kahramanı belli oldu. Gelen bilgilere göre başta ECB Başkanı Mario Draghi olmak üzere konuşmacıların bulunduğu kürsünün üzerine sıçrayarak protesto gösterisinde bulunan kişinin 21 yaşındaki Alman Josephine Witt olduğu belirtildi. Witt gözaltı süresinin ardından yaptığı açıklamada, “Ben Draghi’nin masasına sıçradım, insanlar ise iç çamaşırımı konuştu. Çok şaşırdım” dedi.

        Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda ECB’li bankacılara yüklenerek “Atanmışların, seçilmişler üzerindeki egemenliğini kabul edemeyiz. Ekonomi denen şeyi Tanrı yasasıymış gibi kabul edemeyiz. Eğer ECB seçilenlerin kontrolünde bir yapıya kavuşursa, ekonomi dünyamızı da daha yaşanır hale getirebiliriz” dedi. Halen felsefe eğitimi alan Witt, ECB Başkanı Draghi’nin oturduğu kürsüye sıçrama anını barışçıl bir protestonun parçası olarak tanımlayarak “Kürsünün üzerine sıçradığımda Draghi ile göz göze geldiğimiz an tam anlamıyla paha biçilmezdi. Poker oyuncusu bakışlı mağrur bankacı gitmiş yerine korkak, ürkek ve ne yapacağını şaşırmış sıradan bir adam gelmişti” dedi. Witt bireysel eylemlerinin bundan sonra da süreceğini belirterek “Elimde uzun bir liste var” dedi.

        ‘DRAGHI’NİN ESTETİK AMELİYATLARI YETERSİZ!’

        Josephine Witt, iki yıl önce Almanya’nın Hannover Fuarı’nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yönelik üstsüz protestonun da kahramanlarından biriydi. Witt hem Putin hem de Draghi’yi yakından gördüğünü belirterek “Her ikisinin de bol bol estetik ameliyatı geçirdiğini biliyorum. Ama gördüğüm kadarıyla Draghi’nin operasyonları hiçbir şeye yaramamış” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ