Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Putin ABD'ye göz kırptı! - İş-Yaşam Haberleri

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den ABD’yle gerginleşen ilişkileri yumuşatacak açıklamalar geldi. Rus devlet televizyonu Rossiya’ya konuşan Putin,Rusya’nın ABD’yle ortak çıkarları olduğunu ve ortak bir ajanda üzerinde birlikte çalışabileceklerini söyledi.

        ‘ORTAK ÇIKARLAR DA SÖZKONUSU’

        Reuters’ın haberine göre; Putin, “Uluslararası ajandada bazı anlaşmazlıklarımız var. Fakat aynı zamanda bizi birleştiren, birlikte çalışmaya iten ortaklıklarımız da var” dedi. ‘Ortak çıkar’lara ilişkin sözlerini açan Putin, “Dünya ekonomisini daha demokrat, ölçülü ve dengeli yapma gayretlerinden bahsediyorum. Böylece dünya düzeni daha demokratik olur” diye konuştu. ABDRusya ilişkileri, Ukrayna krizinin patlak vermesiyle gerilimli bir döneme girmişti.

        Merkel: Rusya ile serbest ticaret bölgesi Almanya için çok önemli

        Almanya Başbakanı Angela Merkel Rusya ile serbest ticaret bölgesinin oluşturulması olasılığının Almanya için önemli olduğunu, ancak bunun için önce Minsk Anlaşması’nın zor da olsa uygulanması gerektiğini açıkladı. Ukrayna’daki kriz yüzünden yaşadıkları siyasi anlaşmazlığa rağmen Rusya ile ekonomik işbirliğini görmezden gelme niyetinde olmayan Merkel, “Şu anda siyasi sorunlarımız var” dedi.

        ‘SORUNLAR AŞILABİLİR’

        Stralsund Ekonomik Forumu’nda konuşan Merkel, bu sorunların siyasi diyalog yoluyla aşılabileceğini söyledi. Moldova ve Ukrayna ile imzalanan ortaklık anlaşmalarının Rusya’ya karşı olmadığını kaydeden Almanya lideri, “Aksine onları adım adım, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dediği gibi, Vladivostok’tan Lizbon’a ortak ekonomik alana yaklaştırıyoruz” yorumunda bulundu.

        RUBLEDEKİ DÜŞÜŞ 'SÜTÜ KESTİ'

        Rusya'nın AB'ye uyguladığı ambargo nedeniyle ihracatta artış beklentisi içine giren süt üreticileri, rubledeki değer kaybı ve Rusya'daki ekonomik kriz nedeniyle bugüne kadar söz konusu pazardan umduğunu bulamadı. Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı, bu yılın ilk çeyreğindeki gelişmelere bakıldığında henüz Rusya'ya istenilen düzeyde süt ürünü ihracatı yapılamadığını söyledi. Çallı, "Ruble her geçen gün değer kaybediyor. Bir taraftan Rus tüketicinin alım gücü olumsuz etkilenirken diğer taraftan da ihracatı ruble ile yapanlar için büyük maddi kayıplar var. Dolayısıyla şu anda kimse garantisini almadan Rusya'ya ihracat yapmak istemiyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ