Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kılıçdaroğlu'ndan Şimşek'e 'bütçe' yanıtı - İş-Yaşam Haberleri

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün seçim bildirgesini açıkladı ve ''Yaşanacak bir Türkiye'' sloganıyla ekonomi ağırlıklı vaatlerini tek tek sıraladı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bugün CHP Genel Merkezi'nde bir televizyon kanalında özel açıklamalarda bulundu. Yıllık maliyet ile ilgili kaynak konusunda Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Kaynak bütçedir. Mesele bütçede hangi harcamaya öncelik vereceksiniz. 1 trilyon 869 milyar dolar bundan daha büyük kaynak mı olur? Türkiye'de gelir dağılımı bozukluğu var. Refahı tabana yayacağız. Kayıt dışı ekonomiyi kontrol altına alacağız. Saygın bir işadamı çip üretmek için 1 milyar dolar istedi ben başbakan olsaydım verirdim.

        Türkiye müthiş bir sıçrama yapacaktı ama bunlar yapmadılar. Kaynak sorunumuz yok. Eğer bu konuda sayın başbakan kuşkuya düşüyorsa hayali vaatler diyorsa oturur beraber tartışırız. Maliyetin hesabı yapıldı. Her kuruşun hesabı yapıldı.” Kılıçdaroğlu, “4 sene önceki seçimde 3. köprü, Kanal İstanbul'dan söz edildi sorgulamadık parası nereden diye... Bu tartışmaya ne sebep oluyor sizce.

        Önceli seçimde niye yapmadınız? Halkı gerçekten ilgilendiren cebini ilgilendiren durumlara ne sevk etti sizi?” sorusu üzerine ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bugünkü açıklamasına atıfta bulunarak şöyle konuştu: “Borçları sileceğiz dedik sayın Maliye Bakanı diyor ki bunu nasıl yapabilirler diyor. İki kez yaptı bunu AKP hükümeti. Bu olursa muhalefet AYM'ye gidermiş. Biz gitmedik. Maliye Bakanı çıkardıkları kanundan habersiz. Kendi yaptıklarından haberi olmayan Maliye Bakanı CHP'ye üye olacaksa vay halimize. Kredi kartı borçlarına getireceğimiz faiz affının devlete maliyeti sıfır. Biz ekonomik kriz var lafını hiç kullanmadık ama sayın cumhurbaşkanı kullandı. Vatandaş gerginlik istemiyor.”

        ŞİMŞEK NE DEMİŞTİ?

        CHP'nin seçim vaatlerini değerlendiren Maliye Bakanı Şimşek, ''Çıksınlar kaynağını ortaya koysunlar. Hangi vergiyi artıracaklarını, hangi harcamayı kısacaklarını açıklasınlar derim ki ben de CHP'ye oy vereceğim'' ifadesini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ