Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Metal işçilerinin eylemine ilişkin patronlar çağrıda bulundu - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Otomotiv Sanayi Derneği (OSD), Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) otomotiv sanayinde devam eden eylemlere ilişkin ortak basın açıklaması yaptı.

        Açıklamada, otomotiv sanayinin Türkiye ihracatının, istihdamının, Ar-Ge ve inovasyon gücünün gurur kaynağı ve ülke ekonomisinin lokomotif işkolu olduğuna dikkat çekildi. Bu sektördeki üretimin sürekliliğinin pek çok sektörü yakından ilgilendirdiği vurgulandı.

        KAYBEDECEK BİR TEK GÜNÜMÜZ OLMAMALI

        Son günlerde otomotiv sektöründe karşı karşıya kalınan sürecin tüm taraflara zarar veren birboyuta ulaştığı belirtilerek, şöyle denildi:

        "Otomotiv sektörünün Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam edebilmesi için kaybedecek bir tek günümüz bile olmamalıdır. Bugüne kadar işçi, işveren ve işveren temsilcilerinin uyumu ülkemiz otomotiv sanayinin en önemli güçlerinden olmuştur. Şüphesiz sektörümüzde, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, iyi niyetli, barışçıl ve yapıcı iklimi korumak tüm tarafların sorumluluğundadır. Türkiye’de üretimden yana olan, Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunmak isteyen tüm kesimlerin çalışma barışına katkıda bulunması gerekmektedir.

        TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YÜRÜRLÜKTE YASAL OLMAYAN YOLLARA BAŞVURMAK...

        Sendikal örgütlenmenin olduğu bir sektörde, hak aramanın yolunun karşılıklı diyalog ortamını korumaktan geçtiği aşikardır. Toplu iş sözleşmesi yürürlükte iken, yasal olmayan yollara başvurmak, sadece üretimin sürekliliğine zarar vermekle kalmayacak, bu diyalog ortamının zedelenmesine de sebep olacaktır. Sürecin, sosyal diyalog ve çalışma barışı ile olumlu bir noktaya gelmesi tüm tarafların ortak çıkarınadır.Nasıl ki, işçi kardeşlerimizin taleplerini dinlemek ve değerlendirmek işverenlerin sorumluluğu ise, sadece sektörü değil ülke ekonomisini de telafisi güç zararlara uğratacak üretim kaybının olmaması ve üretim sürekliliğinin sağlanması da işçilerimizin ve bağlı bulundukları sendikaların sorumluluğundadır.

        AİLEMİZE OLAN SORUMLULUĞUMUZ...

        Hal böyleyken, otomotiv sektörüne hizmet veren kurum ve kuruluşlar olarak, işçilerimizisağduyu ile davranmaya, işverenin çağrısına kulak vermeye ve eylemleri sona erdirmeyeçağırıyoruz. Ülkemize, işimize, ailelerimize ve işletmelerimize olan sorumluluğumuz ile işlerimize dört elle sarılarak üretime başlamalıyız."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ