Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Erdoğan, MÜSİAD heyetiyle görüştü - İş-Yaşam Haberleri

        MÜSİAD yöneticileri, seçim sonrası ortaya çıkan siyasi tabloyla ilgili kurumsal değerlendirmelerini paylaşmak üzere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaklaşık 2 saat süren bir görüşme yaptı.

        Görüşme sonrasında MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak bir gazetecinin, “Sizin bir Ak Parti-MHP koalisyon isteğiniz vardı. Bu gündeme geldi mi?” şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

        “Yazılı açıklamamızda herhangi bir parti adreslemesi yoktur. Ama Eskişehir’de bir canlı yayın içerisinde bu soru sorulmuştu. Orada verdiğimiz cevap, ortak kanaatin belirli bir yoğunluğunun AK Parti-MHP üzerinde olduğuydu. Ancak öncelikle hem görevin hem de sorumluluğun Adalet ve Kalkınma Partisi’nde olduğu, sonrasındaki sorumluluğun Adalet ve Kalkınma Partisi ile MHP, devamında AK Parti ile CHP, hatta HDP ile de olabileceği şeklinde görüşümüz oldu.”

        Olpak, “Sayın Cumhurbaşkanı daha ziyade bizim değerlendirmelerimizi almak durumundaydı. O nokta içerisinde, ben, yılların bir siyasetçisi kimliğiyle, aynı zamanda da bugün cumhurun başkanı olduğu için kendi üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceği şeklinde bir kanaat aldım” dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ