Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yunanistan Maliye Bakanı istifa etti - İş-Yaşam Haberleri

        Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis istifa ettiğini açıkladı. Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, "Maliye Bakanlığı'ndan bugün ayrılıyorum"dedi.

        Yunanistan’da Pazar günü yapılan referandum sonuçlarının açıklanmasından kısa bir süre sonra bazı Euro Grubu katılımcılarının belli tercihleri ile ilgili haberdar edildim ve toplantılarındaki mevcudiyetimi sonlandırıyorum.Bu nedenle Maliye Bakanlığı’ndan ayrılıyorum. Alexis Tsipras’a destek olmanın görevim olduğunu düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

        Yunan hükümet sözcüsü, bugün görevinden istifa eden MaliyeBakanı Yanis Varoufakis'in yerini alacak ismin, Devlet Başkanı'nınçağrısı ile siyasi parti liderlerirni bugün saat 10'da yapacaklarıtoplantının ardından belirleneceğini söyledi. Yunan basınına göre, Varoufakis'in yerine aday isimlerarasında Yunanistan'ın kreditörlerle müzakerelerini yönetemEuclid Tsakalotos'un yanı sıra Ekonomi Bakanı Yorgo Stathakis'inadı ön plana çıkıyor.

        İŞTE VAROUFAKIS'İN OLASI HALEFLERİ

        Yannis Dragasakis

        Ekonomist olan Yunanistan Başbakan Yardımcısı Yannis Dragasakis eski bir Marksist.Varoufakis’in aksine Yunanistan'ın ekonomi politikalarında perde arkasında kalmayı tercih eden bir kişilik. Dragasakis , son zamanlarda Varoufakis’in alacaklılarla müzakerelerde kullandığı taktiklerden hoşnut olmadığını dile getirmeye başlamıştı.

        Giorgos Stathakis

        Giorgos Stathakis halen Alexis Tsipras hükümetinde Ekonomi, Altyapı, Denizcilik ve Turizm Bakanı. Stathakis, Girit Üniversitesi'nde siyasal ekonomi profesörü.

        Euclid Tsakalotos

        Euclid Tsakalotos Yunan dışişleri bakan yardımcısı ve Oxford eğitimli bir ekonomist. Yunanistan’ın alacaklıları ile müzakerelerinin koordinasyonunda önemli bir role sahip ve Varoufakis’in yerine geçecek kişi olarak piyasanın favorisi.

        George Chouliarakis

        İngiltere'deki Manchester Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan George Chouliarakis, Yunan hükümetinin müzakere ekibine başkanlık ediyor. Chouliarakis, ılımlı tavrı nedeniyle Yunanistan’ın alacaklıları tarafından kabul gören isimlerden.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ